Dünya Değişmeden’den yeni bir rota: Madagaskar & Mauritius

Last Updated on 6 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

Deneyim odaklı seyahat hedefiyle hareket eden Dünya Değişmeden, bu yıl için hazırladığı tur programlarının arasına “Madagaskar & Mauritius: Masalsı Bir Coğrafya” rotasını da ekledi.

Rehber Tulga Ozan’ın eşliğinde gerçekleştirilecek olan tur programı 18-29 Eylül 2019 (11 gün) tarihleri arasında yapılacak.

İşte farklı deneyimler elde edebileceğiniz “Madagaskar & Mauritius: Masalsı Bir Coğrafya” turunun detayları:

Afrika’nın yaklaşık 25 milyon nüfuslu bu ada ülkesi, barındırdığı doğa güzellikleri hayvan çeşitliliği ve kendine has kültürü ile “Dünya Değişmeden” gidip deneyimlememiz gereken yerlerden biri. Madagaskar Cumhuriyeti’nin başkenti Antananarivo’dan başlayacak olan gezi «Famadihana» ritüeli peşinde devam edecek.

Sadece bu coğrafyada görebileceğiniz doğa mucizelerinin ardından yolunuzu “Tsingy”lerin peşinde adanın içlerine çevireceksiniz. Bu kaya ormanları dünyanın sayılı güzellikleri arasında sayılıyor. Nehirleri BAC’lar ile geçip yerel hayatın içinde kaybolacağınız yolculuğunuz Morondava’da Baobab ağaçlarının altında gün batımıyla masalsı bir hal alacak…

Zorluk Seviyesi: Bu programda Büyük Tsingy etabının bazı kısımları fiziksel dayanıklılık gerektirmektedir. Bunun dışında herkesin rahatlıkla gerçekleştirebileceği bir rotadır.
Vize Bilgisi: Madagaskar’a girişte havalimanında 25 Euro karşılığında turistik vize alınacak. Mauritius ise Türk vatandaşlarından vize istemiyor.
Zaman Dilimi: Madagaskar ve Türkiye arasında saat farkı yok. Mauritius ise Türkiye’den 1 saat ileridedir.
Uçuş Süresi: İstanbul’dan Antananarivo uçuşu yaklaşık olarak 13 saat, Mauritius’tan İstanbul uçuşu yaklaşık olarak 10 saat sürmektedir.
Para Birimi: Madagaskar’ın para birimi Ariari’dir. 1 Madagaskar ariarisi 0,0015TL’dir. Mauritius’un para birimi Rupi’dir. 1 Mauritius rupisi 0,16TL’dir.
Tavsiyeler: Seyahat esnasında geceleri sinek ilacı yanımızda olması iyi olur. Akşamları gündüzlere göre daha serin olacaktır. Hafıza kartı yedekleri, güneş gözlüğü seyahat boyunca işinize yarayacaktır.
Tur ücreti: 3690€

2019’DA YAPILACAK DİĞER TURLAR;

Yerel kültürle iç içe seyahat etmek istiyorsanız bu rotalar tam size göre