Yeni kuşak ressamlarından Hasan Çevik’ten “Sessiz” sergi

yeni kuşak ressamlarından Hasan Çevik’in “Sessiz” adlı sergisi Şubat'ta Galeri Diani'de!

Last Updated on 30 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Galeri Diani, 16 Şubat – 9 Mart tarihleri sanatseverlerin ve koleksiyonerlerin son yıllarda özellikle yakından takip ettiği yeni kuşak ressamlarından Hasan Çevik’in “Sessiz” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Eserleri bir yönüyle manzara resim geleneğinden beslenirken diğer yönüyle de simgesel resmin estetiğini kullanan ve resim sanatının kompozisyon değerlerini göz ardı etmeyen Ressam Hasan Çevik; deseni ön planda tutan, renk ve ışık kullanımında kendine özgü, aşırıya kaçmayan, yalın bir resim diline sahip!

Hasan Çevik “Sessiz” isimli ikinci kişisel sergisi hakkında; kendi bakış açısı ile doğayı, doğanın gizemini, dilini çözümleme, ondaki görünür hale getirme çaba ve isteğine ulaşma girişimi olarak değerlendiriyor. Çevik, “Sessiz” sergisi için “Sanatın ve sanatçının temel çıkış noktalarından biri doğadır. Doğa her şeyi kendine bağlar; doğadan kaynaklanmayan hiçbir şey yoktur. Sanat da ilk ilhamını doğadan almıştır. Bilim ve teknolojide olduğu gibi sanatında geleneksel kökleri, inanç esaslarıyla da bir araya gelip, belirli biçimleri, formları bir kurallar bütünü dahilinde işlemiştir. Doğanın gözlemlenmesi de bu çerçevede sanatçılar için alışılmış ifade biçimlerinin dışında yeni “imkanlar”ın kapısını açmıştır” ifadesini kullanıyor.

“Sessiz” sergisi; sanatçının doğayla kurduğu ilişki simgesel çağrışımlı bir duyumsamadır; bu yüzden resimlerde kullanılan biçimler doğadan türetilmiş “doğaya benzer” fakat sanatçı tarafından içselleştirilip dönüştürülmüştür; dışsal biçim içsel biçimin amacı olmuştur. Sanatçı doğaya bakışını tuval yüzeyinde, belirli tipleştirmeler kullanarak, seçip, bozduğu, yer yer soyutladığı; yıkıntılar, dağlar, ağaçlar, bulutlar, göller, taşlar gibi biçimleri, rengin zıt armonilerini de kullanarak, kendi kompozisyon kurgusunda resimleştirmiştir.

“Sessiz” sergisini 16 Şubat Cumartesi – 9 Mart Cumartesi tarihleri arasında Galeri Diani’de ziyaret edebilirsiniz.

Ressam Hasan Çevik

HASAN ÇEVİK KİMDİR?

1976 yılında Erzincan da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul da okudu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler M.Y.O. Turizm Rehberliği Ön Lisans Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümünde Lisans diplomasını aldı. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Prof. Aydın Ayan danışmanlığında “Türk Resim Sanatında İstanbul Görünüleri” isimli eser-metin çalışmasıyla 2010 yılında tamamladı. 2017 yılında MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Prof. Aydın Ayan danışmanlığında “İskandinav Sanatında Görünü Resmine Simgesel Yaklaşımlar” isimli eser-metin çalışmasıyla sanatta yeterlilik derecesini aldı. Resim eğitimi yanı sıra; heykel, özgün baskı, gravür, fresk, mozaik ve vitray atölyelerinde eğitim aldı. 2011 yılında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2013 Yılında görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. 2016 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Öğretmenliği Bölümünde Desen Atölyesi Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2016 Yılında MSGSÜ Tophane-i Amire KSM Sarnıç Galeri de “Taş ve Zaman” isimli solo sergisini açtı. Yurt içinde çok sayıda resim sergisine katıldı. Resim çalışmalarına İstanbul da ki atölyesinde devam etmekte ve profesyonel turist rehberliği yapmaktadır.

Solo Sergi
2016 Taş & Zaman Resim Sergisi, MSGSÜ Tophane-i Amire KSM, İstanbul

Ödül
2014 Marmara Üni. Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü 3. Ders Belgeliği Resim Yarışması başarı ödülü

Karma Sergiler

2018 12 cm Sergileri 2018-2019, İspanya, Fransa, Portekiz.

2017 Yeni Yıl Uluslararası Karma Resim Sergisi, Galeri Diani, İstanbul.
2017 Artist Tüyap Sanat Fuarı, Grey Art, İstanbul
2017 Can Ayan Baskı Resim Yarışması Sergisi, MSGSÜ Osman Hamdi Bey Galerisi, İstanbul
2017 Art Movement Group Exhibition, Parole Cafe Art Space, İstanbul

2016 Adnan Uzal Anı Sergisi, Bindallı Sanat Evi, İstanbul

2013 Yeni Dönem Karma Resim Sergisi, Demirtaş Ceyhun KSM, İstanbul

2012 Artist Tüyap Sanat Fuarı, Grey Art, İstanbul

2011 Japonya İçin Sanat Sergisi, Artrium Sanat Galerisi, İstanbul
2011 Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Resim Sergisi, Galeri Işık, Işık Üni. İstanbul

2010 Beyoğlu Plastik Sanatlar Derneği Çiftlikköy Sergisi, Yalova
2010 Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Resim Sergisi, İstanbul

2009 Artist Tüyap Sanat Fuarı, MSGSÜ, İstanbul

2008 Artist Tüyap Sanat Fuarı, MSGSÜ, İstanbul
2008 10.Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Resim Yarışması Sergisi, Harbiye Askeri Müze, İstanbul
2008 Anadolu Üniversitesi 50.Yıl Resim Yarışması Sergisi, Eskişehir

2007 7. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi, Ankara
2007 17. İstanbul Tüyap Sanat Fuarı, MSGSÜ, İstanbul

2006 6. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi, Ankara
2006 Ümraniye Belediyesi İstanbul Konulu Resim Yarışması Sergisi, İstanbul

2005 4. Ekim Geçidi Sergisi, Galeri X, İstanbul
2005 4. Ekim Geçidi Sergisi, Galeri X, Mersin

2004 4. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi, Ankara
2004 Marmara Üniversitesi Mezuniyet Sergisi, İstanbul
2004 Genç Yetenekler Karma Resim Sergisi, Tekel Sanat Galerisi, İstanbul

2003 Marmara Üni. Öğrencileri Resim Sergisi, Kadıköy Belediyesi, İstanbul