Destination Options‘tan Ürdün çıkartması

Last Updated on 21 Şubat 2019 by Yaşar Çelik

Türkiye‘nin önde gelen MICE, kültür ve inanç turizmi yapan acentelerini ilk kez bir fam tripte bir araya getiren Destination Options, toplam 30 acenteyi Ürdün‘de ağırladı.

2012 Yılından bu yana Ürdün dahil 6 ülkede MICE, inanç turları ve kültür turu satan acentelere yönelik lokal tur operatörlüğü yapan ve sadece seyahat acenteleriyle çalışan Destination Options; 15-20 Şubat 2019 tarihleri arasında Türk Hava Yolları ile birlikte Ürdün – Akabe Bölgesi tanıtım gezisi gerçekleştirdi.

5 Gece süren tanıtım gezisinde Kızıldenize ev sahipliği yapan Akabe, dünyanın 7 harikasından biri olan Petra, dünya genelinde eşi benzeri olmayan Rum Vadisi, dünyanın en sağlıklı sularına ev sahipliği yapan Lut Gölü / Ölü Deniz ve İnanç Turlarının önemli destinasyonlarından Karak – Mute görülen yerler arasındaydı.

“DAHA ÖNCE FARKLI KONSEPTLERLE ÇALIŞAN ACENTELER BİR TANITIM GEZİSİNDE BU KADAR SAYIDA BULUŞMADI”

Geziye Destination Options Ürdün ekipleri ve Destination Options Yönetici Ortağı olan Meral Tuncer Argul ile katılım sağlayan Destination Options Kurucu Ortağı Ece Delen, “Destination Options olarak bugüne kadar yapılmamış olanı yapmak istedik, bir Ürdün tanıtım gezisi gerçekleştirdik ve birbirinden farklı konseptlerde çalışan acentecileri, meslektaşlarımızı getirmek istedik. Daha önce 30 acente ve özellikle farklı konseptlerde çalışan acenteler bir tanıtım gezisinde bu kadar sayıda buluşmadı. Bunu yapmamızın amacı öncelikle Ürdün destinasyonunun her turizm modeline hitap ettiğini göstermekti, ikinci önemli husus ise farklı konseptlerde çalışan bu kadar kıymetli acenteyi bir araya getiren Destination Options‘ın bu doğrultuda hizmet verebilen bir kuruluş olduğunu, bütün acentlerimiz ile samimiyetimizin, hizmet kalitemizin aynı olduğunu gösterebilmekti. Çünkü ne kadar DMC olsanız da her turizm modelinde tüm acentelerin taleplerine aynı doğrultuda hizmet vermek gerçekten zor ve detaylı bir tecrübe gerektiriyor. Destination Options farklı konseptlerde (MICE, kültür, inanç turizmi yapan) tüm acentelerin taleplerine karşılık verebilen dünya genelinde az sayıda lokal tur operatörlerinden bir tanesi; bu anlamda birçok DMC‘ye örnek olan bir yapıdayız” dedi.

Türkiye’nin önde gelen büyük seyahat acenteleri, tur operatörlerininde katıldığı tanıtım gezisinde hem destinasyonu keşfettiler hem de turistik aksiyonları deneyimle fırsatı buldular.

18’E YAKIN HOTEL VE 5 ŞEHİR

Ece Delen tanıtım gezisinin içeriği ile ilgili olarak da şu sözleri ekledi:

“Bizim bu tanıtım gezisinde amacımız öncelikle ülke hakkındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaktı. Misafirlerimize destinasyondaki hotellerden ziyade buradaki rotayı, doğayı, insanını ve yemeklerini göstermek istedik. Plan yapıp, kendi misafir profillerine göre operasyonları yönetebilmeleri için Ürdün’ün ne kadar huzurlu ve güzel bir ülke olduğunu yaşatmak istedik. Buna rağmen yinede 18‘e yakın hotel ve 5 şehir gezdirdik. Yorucu ama bir o kadar verimli bir program gerçekleştirdiğimiz için mutlu ve böyle bir organizasyonu ilk kez yapan bir DMC olarak gururluyuz .”

“BU YIL THY İLE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK”

Türk Hava Yolları’nın Akabe seferlerine başlamasıyla da Akabe bölgesinde güçlerine güç kattıklarını söyleyen Ece Delen, “Türk Hava Yolları’nın Akabe seferlerini açması bizim lokal olarak turistlere Ürdün’ün en güzel bölgelerini daha kolay göstermemizi sağladı. Petra Rum Vadisi gibi dünyada isim yapmış bölgelerin Akabe’ye 1 saat 1,5 saatlik uzaklıkları sayesinde artık herkes 2 saatik vizesiz bir uçuş gerçekleştirip bu bölgeleri görebilirler. Destination Options olarak Türk Hava Yolları ile 2019 yılı genelinde geçerli olacak iyi bir anlaşma yaptık. Sağ olsunlar bize inanıp desteklediler. Bizde onlardan aldığımız güç ve lokaldeki 20 yıllık tecrübelik gücümüz ile iyi fiyat kombinasyonu yapıp, uçaklı paketler hazırladık acentelerimiz için ve tüm acentelerimiz ile kendilerine ve müşteri profillerine özel paylaşmaya hazırız” diye ekledi ve sözlerine şöyle devam etti:

BİR DMC OLMAKTAN ÖTE…

“Destination Options olarak 2012 yılından bu yana İtalya, Fransa, Türkiye, Fas, Balkanlar ve Ürdün destinasyonunda 56 kişilik ekibiyle hizmet vermekte olan yapımız tüm acentelerimizin lokalde her zaman hizmetindedir. Bizler bir DMC olmaktan öte sektöre yatırım yapan, 6 yılda 4’e yakın tanıtım gezisi gerçekleştirmiş, acentelerin güveni ve referanslarıyla büyüyen bir kuruluşuz; sağ olsunlar onların bize olan güvenleriyle biz de sektörümüze ve acentelerimize hizmet verdiğimiz ülkelerde elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.”