Global otel yatırımları 67 milyar dolara ulaşacak

300 Yeni Otel Geliyor

Last Updated on 21 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

JLL Hotels&Hospitality uzmanlarının hazırladığı “Otel Yatırımları Görünümü” adlı rapor açıklandı. İşte raporda öne çıkan detaylar…

JLL Hotels&Hospitality’nin hazırladığı “Otel Yatırımları Görünümü” başlıklı rapora göre, geçen yıl 67.7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen global otel yatırımlarının hacmi, bu yıl 67.2 milyar doları bulacak.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin (TUYED) Ar-Ge uzmanları tarafından rapordan derlenen bilgilere göre; ekonomik alanda yaşanan belirsizliklere rağmen, otel yatırımları devam edecek.

Geçen yıl yatırımcılar, yeni otel yatırımları için yakın vadeli özel fonlardan 28.8 milyar dolar toplamayı başardı. JLL uzmanları, bu fonların sermayenin etkin dağılımı anlamında, büyük ölçekli yatırımlar için doğru bir strateji çerçevesinde kullanıldığını belirtiyor.

SON BEŞ YILDA YATIRIMLARI GERÇEKLEŞTİRENLERİN % 70’İ…

Son 5 yıldaki küresel otel yatırımlarının yüzde 70’i birden fazla alanda yatırım yapan yatırımcılar tarafından gerçekleştirildi. JLL uzmanları, otel arazilerinin giderek değerlendiğini ve yatırımcıların gayrimenkule yatırım yapmaya devam edeceğini öngörüyor.

EN BÜYÜK SERMAYE GİRİŞLERİ…

Geçen yılki sermaye girişlerinin büyük bir kısmı Ortadoğu ve Asyalı yatırımcılar tarafından gerçekleştirildi. Avrupa ve Kuzey Amerikalı yatırımcıların bazılarının ise Asya pazarına odaklandığı ve buranın sunduğu fırsatlardan dolayı 2019’daki yatırım faaliyetlerini bu bölgeye kaydırması bekleniyor.

ABD’NİN 2019 PROJEKSİYONU

Geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) faaliyet gösteren lüks otel markalar yıllık bazda satışlarını yüzde 76, resortlar ise 40 artırdı. JLL uzmanları, bu yıl ABD’de otellerin toplam işlem hacminin 36.5 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

JLL Hotels & Hospitality’nin Amerika CEO’su Gilda Perez-Alvarado, “Otellere yatırım stratejileri, sunulan fırsatlarla yakından ilgili. Piyasaya baktığımızda, son derece değerli mülkler, ciddi miktarda sermaye ve bunun verimli kullanılmasına yönelik yöntem arayışları olduğunu görüyoruz. Bu yılın yatırım ortamını bu kilit unsurlar belirleyecek” diyor.