Rusya, vizeyi kaldırmak için Türkiye’yi bekliyor!

Last Updated on 21 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın Türkiye’ye tamamen vizeyi ne zaman kaldıracağı hala bir soru işaretiyken; Rusya Büyükelçiliği, Türk iş insanlarına ve TIR şoförlerine yönelik vize muafiyeti uygulaması için Türkiye’den resmi bildirimin gelmesinin beklendiğini duyurdu.

Vize muafiyeti kararının “mütekabiliyet prensibi” temelinde Türk tarafınca Rusya Federasyonu vatandaşları için muadil önlemler alındıktan sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.

Sputnik’te yer alan habere göre Rusya Büyükelçiliği, Türkiye’ye yönelik vize alanındaki bazı özel ekonomik önlemleri kaldıran kararnameyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Türk basınında yer alan, Türk vatandaşlarının gereğine uygun şekilde vize düzenlenmeden Rusya topraklarına girme girişimleri hakkındaki haberlerle bağlantılı olarak, 6 Şubat 2019 tarihinde imzalanan Türkiye’ye yönelik vize alanındaki bazı özel ekonomik önlemlerin iptaline ilişkin Rusya Devlet Başkanı Kararnamesi’nin, mütekabiliyet prensibi temelinde Türk tarafınca Rusya Federasyonu vatandaşları için muadil önlemler alındıktan sonra yürürlüğe gireceğini anımsatmak isteriz.”

VİZE SORUNU ‘DÖVÜŞTEN KALAN VE İYİLEŞMESİ ZAMAN ALAN MORLUKLAR GİBİ’

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Türkiye’ye tamamen vizeyi ne zaman kaldıracağına yönelik sorular karşısında “Dövüşten kalan morluklar gibi” benzetmesini yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, vize konusunun giderek daha iyi bir hâl almasını umduğunu ancak vizenin getirilmesi için iyi bir neden olan ‘kriz’in unutulmaması gerektiğinin altını çizerek “Bu sanki bir dövüşten sonra bir insanın vücudunda kalan ve iyileşmesi zaman alan morluklar gibi… Bunun için de zaman gerek” yorumunu yapmıştı.

RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE 5,9 MİLYON SEYAHAT YAPILDI

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) verilerine göre geçtiğimiz yıl Rusya’dan yurt dışına yapılan seyahatlerin bir önceki yıla göre (2017) yüzde 6,1 oranında artarak 45 milyona ulaştı. Ruslar için 2018’deki en popüler destinasyon ise Türkiye oldu. 2017 yılına göre yüzde 26,64 oranında artış gerçekleşti. Böylelikle yapılan seyahatler 5,9 milyona ulaştı.

“Rusya’ya vizeler kalktı” diye gitti Türkiye’ye geri yollandı