Maestro DMC Kıbrıs pazarında tecrübesiyle fark yaratıyor

Last Updated on 9 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen markalarından DMG Cyprus’ın alt markası olan Maestro DMC’nin İstanbul Satış Direktörü Eren Sakinç ile yürüttükleri faaliyetler, M.I.C.E. sektörünün Kıbrıs’taki konumu ve geleceği hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. Eren Sakinç, Maestro DMC olarak M.I.C.E. sektörü alanında Kuzey Kıbrıs’a sağladıkları katkıyı bizimle paylaştı.

Yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğü operasyonlarla Kıbrıs turizmine önemli katkılar sağlayan DMG Cyprus Group çatısı altında; sejour tatil alanında faaliyet gösteren Akgünler Turizm, DMC alanında hizmet veren firması Dream Up, VIP binek araçlar, Mercedes VITO ve otobüslerle transfer hizmeti sunan Cypro Bus ve Kıbrıs’a yönelik MICE ve kongre operasyonları düzenleyen Maestro DMC alt markaları yer alıyor.

Bunların yanı sıra markanın çatısı altında, Mersin – Taşucu’ndan Kıbrıs’a sefer düzenleyen gemi acentası ve Acapulco Resort & Convention & SPA oteli de konaklama sektöründe faaliyet gösteriyor.

Akgünler Turizm olarak Kıbrıs’ın ilk acenteleri arasında yer alan günümüzdeki adıyla DMG Group yönetiminin, başında Dimağ Çağıner yer alıyor.

18 yıldır turizm sektöründe yer alan ve çalışma hayatına Swissotel’de başlayan Eren Sakinç; en son Calista Luxury Resort’un satış pazarlama müdürlüğünü üstlenmiş. Kariyer alanındaki yeni hedefleri doğrultusunda “destination managament”ı tercih eden Eren Sakinç; 2019 yılı itibarıyla Maestro DMC’nin İstanbul Satış Direktörlüğü’nü üstlenmiş.

EREN SAKİNÇ: MICE ORGANİZASYONLARI İÇİN KIBRIS ALTERNATİFİNİ SUNUYORUZ

Maestro DMC İstanbul Satış Direktörü Eren Sakinç; yürüttükleri faaliyetlere yönelik bizlerle şu bilgileri paylaştı:

“Maestro DMC olarak acentalara ve tur operatörlerine yönelik çözümler sunuyoruz. Maestro DMC, nihai tüketici odaklı çalışmalar yürütmüyor. Ulusal ve uluslararası kongreleri, firmaların özel toplantılarını, ürün lansman gecelerini Kıbrıs’ta birlikte çalıştığımız oteller ile gerçekleştirme alanında acentalara ve tur operatörlerine çözümler sunuyoruz. Ben de bu işin, İstanbul ayağında yer alıyorum. Ağırlıklı bir şekilde partner olarak gördüğümüz; MICE acentalarıyla çalışıyoruz. Onların Türkiye içerisinde gerçekleştirebileceği organizasyonlara alternatif olarak Kıbrıs’ı sunuyoruz.”

KIBRIS NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Kıbrıs’ın MICE alanında neden tercih edilmesi gerektiğini sorduğumuz Sakinç; tercih nedenlerini kısaca şöyle sıraladı:

“Kıbrıs’ın insanlarda sanki yurt dışına çıkılıyor algısını yaratması”, “Kıbrıs’a seyahat edenlerin duty-free yararlanabilmesi”, “gezilebilecek yer alternatiflerinin fazla olması”, “10 ay boyunca güneşli hava”, “kısa ulaşım mesafesi” “aynı dil aynı para birimi” ve “Kıbrıs’ta casino’ların yer alması”

 “MAESTRO DMC TECRÜBE VE BİRİKİMİYLE FARK YARATIYOR”

Kıbrıs pazarında sahip oldukları tecrübe sayesinde fark yarattıklarını ve rakiplerinden ön plana çıktıklarını belirten Eren Sakinç; “DMG Group olarak Kıbrıs’ın en büyük DMC şirketiyiz. Hem yatırımlarımız bazında hem de şirket finansmanı anlamında rakiplerimize göre fark yaratıyoruz” dedi.

Kıbrıs turizmde büyümeyi sürdürüyor!