Bakan Ersoy’dan anlamlı geceye “tam destek” sözü

Last Updated on 23 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararası Down Federasyonu tarafından düzenlenen “Down Şefler Türkiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi”nin final gecesine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir yıl süreyle down sendromlu bireylerin aşçılık eğitimi alarak Ocak ayında mezun olduğu “Down Şefler Türkiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi”nin final gecesine katıldı.

Bakan Ersoy, İstanbul’da düzenlenen gecede konuşmasına “Böyle manevi değeri yüksek bir organizasyonda, sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Başta Uluslararası Down Federasyonu üyeleri olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” sözleriyle başladı.

“Birey olarak, toplum olarak, bazı sorunlar başımıza gelmeden veya yakınlarımızın başına gelmeden maalesef görmezden gelebiliyoruz, sahiplenmiyoruz. Bu yüzden burada bu olayı sahiplenen herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum. Hem yaratmış olduğunuz bu farkındalık, hem de vermiş olduğunuz yüce destekten dolayı.” diyen Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

“BAKANLIK OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ.”

“Benden önceki Bakanımız Numan Kurtulmuş zamanında başlayan bir çalışma, bir yıl içinde 11 şehirde örgütlenerek bugün mezunlarınızı vermişsiniz. İnşallah onları iş hayatına hep birlikte kazandırmış olacağız. Biz de Bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz.”

ABD’Lİ SANATÇIDAN PROJEYE DESTEK

Yakın zamanda İslamiyet’i seçen ABD’li sanatçı Della Miles da Uluslararası Down Federasyonu’na her zaman destek vereceğini dile getirerek, “Allah’ın bana verdiği bütün gücü kullanarak bu organizasyon için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Sadece beni çağırın, orada olacağım.” ifadelerini kullandı.

DİPLOMALARINI BAKAN ERSOY’DAN ALDILAR

UDF Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ise federasyon olarak 23 ülkede hizmet verdiklerine işaret ederek, “Federasyonumuzun kuruluş amacı 18 yaşından sonra akademik eğitimi bitiren gençlerimizi hayatın içerisinde tutacak mesleki projelerle onları toplumdan koparmamaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından, 26 haftalık aşçılık eğitimi sonrası mezuniyete hak kazanan down sendromlu gençler diplomalarını Bakan Ersoy’dan aldı.

Bakan Ersoy’a bir plaket ve down sendromlu bireyler tarafından yapılmış bez bebek takdim edilen törende, “Will Always Love You” adlı şarkıyı seslendiren Miles’a da Bakan Ersoy tarafından Kur’an-ı Kerim verildi.

Programda ayrıca şarkıcı Bora Gencer “Yağmurun Altında” adlı şarkıyı seslendirirken, down sendromlu çocuklar çeşitli dans gösterileri ile sahne performansları sergiledi.