Rusya’dan vatandaşlarına “tatil yardımı” projesi

Antalya, 2023'ün İlk Yarısında Rekor Turist Sayısına Ulaştı
Antalya, 2023'ün İlk Yarısında Rekor Turist Sayısına Ulaştı

Last Updated on 26 Mart 2020 by Yaşar Çelik

Rusya, belli kriterlerde bulunan vatandaşlarının tatile gidebilmesi için yeni bir sosyal program hazırladı. Buna göre çok çocuklu ve yoksul aileler devlet yardımıyla tatil yapabilecek. İşte ayrıntılar…

Rusya, hem yerli turizme destek olmak, hem de çok çocukluluğu teşvik etmek için yeni bir sosyal program hazırladı.

Çok çocuklu, “yarım” ve yoksul aileler devlet hesabından deniz kenarında tatil yapabilecek. Rusya’da çocuklar ve tek ebeveynden oluşan aileler “nepolnaya” – “yarım” ya da eksik tabir ediliyor.

YURT İÇİ DESTİNASYONLAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Hükümet tarafından hazırlanan projeye göre, söz konusu ailelere yerli tatil beldelerinde dinlenebilmeleri için özel bir sertifika verilecek.

Turkrus.com’un İzvestiya Gazetesi’nden aktardığı habere göre; projeden her yıl 1 milyon ailenin yararlanabileceği belirtiliyor. Projenin yakında onaylanması bekleniyor.

YAKLAŞIK BİR MİLYON AİLE PROGRAMDAN YARARLANABİLECEK

Çok çocuklu, yarım ve yoksul aileleri tatile göndermenin bütçeye maliyeti yıllık 80 milyar ruble, yani 1.2 milyar dolar.

Rusya’da asgari geçim sınırının altında yaşayan aile sayısı tahminlere göre 1.5 milyon. Bu ailelerin yüzde 81’inde 18 yaşından küçük çocuklar var. Birden fazla çocuğu olan yoksul ailelerin oranı ise yüzde 22. Bakanlık yetkilileri yaklaşık 1 milyon ailenin sertifika almaya hak kazanabilecek konumda olduğunu belirtiyor.

İzvestiya Gazetesi’ndeki haberde, geçtiğimiz yaz Rusya vatandaşlarının yüzde 18’inin parasızlık nedeniyle tatil yapamadığını yazıyor.