Bakan Ersoy kruvaziyer turizmi için atılacak adımları açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Last Updated on 27 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muğla’nın Fethiye ilçesine gitti. Telmessos Amfi Tiyatrosu’nu ziyaret eden Bakan Ersoy, sektördeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Muğla’nın Fethiye ilçesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy’un öne çıkan açıklamaları arasında kruvaziyer turizmine yönelik yaptığı değerlendirme ve öngörüler de yer aldı.

BAKAN ERSOY: İSTANBUL’U DÜZENLEYEMEZSENİZ…

Bakan Ersoy, kruvaziyer turizmine ilişkin atılacak adımlar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Kruvaziyerin Ege’ye gelmesi ve Ege’den devam etmesi gerekiyor. O yüzden İstanbul’da ihtiyaç var. Biz İstanbul’daki liman işini bu yıl halledeceğiz. Karaköy inşallah Mayıs 2020’de hayata geçecek ama o da 3 büyük gemi alabiliyor. 5-6 gemiyi kapsayacak yeni bir limana, en geç 2021 yılında ihtiyaç var. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile beraber bunu çözeceğiz. Talep de var. Hızlı bir şekilde ihaleye çıkıp netleştireceğiz. İstanbul’u düzenleyemezseniz Ege’de başarılı olma şansınız yok. Daha sonra da Fethiye ile ilgili çalışmayı yapacağız.”