Otel ödemelerinde tek kullanımlık sanal kart

Otel dolulukları Türkiye genelinde neden düştü!
Otel dolulukları Türkiye genelinde neden düştü!

Last Updated on 23 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

Afrika’nın önde gelen e-ticaret şirketi Jumia’nın iştiraki Jumia Travel, Edenred ile yaptığı iş birliği sayesinde Jumia Travel 25 bin iş ortağı otelin ödemelerini kolaylaştıran ve güvence altına alan bir çözüme kavuştu.

Çalışanların yaşamlarını kolaylaştıran ve organizasyonel verimliligi artıran çözümler sunan Edenred Kurumsal Ödeme Hizmetleri, Jumia Travel’in otel ağı için tek kullanımlık sanal kartlar sunan kullanması kolay ve güvenli dijital ödeme çözümü geliştirdi.

Bir kullanıcı her rezervasyon yaptığında, Jumia Travel ilgili otele Edenred Kurumsal Ödeme tarafından verilen tek kullanımlık banka kartı numarasıyla ödeme yapma kolaylığı sağlıyor.

Bu çözüm, banka havaleleri gibi daha önce sunulan alternatiflerle karşılaştırıldığında, Jumia Travel ile iş ortakları arasında yapılan ödemelerin yönetimini optimize ederek işlemleri kolaylaştırıyor. Otel sahibinin onay ve işlemi anında gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Ayrıca, sanal kartların kullanıldığı tüm ödemeler sistematik olarak tanımlanabilir, izlenebilir ve tamamen güvenli hale geliyor.

Ayrıca, IATA EasyPay ödeme planının geliştirilmesini sağlayan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile benzeri görülmemiş bir ortaklığın imzalanmasının ardından, Edenred’in Kurumsal Ödeme Çözümleri’nin seyahat sektöründeki başarısını göstermektedir. Uçak bileti satın alma özelliği şu anda 115’ten fazla ülkede kullanılıyor.

Jumia Travel ile ortaklık, Edenred’in, seyahat sektörünün güçlü bir şekilde büyüdüğü Afrika’daki konumunu pekiştiriyor; tıpkı öncü pazarlardaki gelirlerinin 2022 yılına kadar yıllık yüzde 7’den fazla büyümesi beklenen otel endüstrisi gibi. Her iki iş birliği de mobil ödeme sistemleri ve e-ticaretin gelişmesi nedeniyle grup için yeni fırsatlar yaratıyor.

“Edenred Kurumsal Ödeme çözümümüz, anlık, farklı para birimli ödemeler ve otel sahiplerinin basit ödemeleri gibi çeşitli avantajlar sunuyor” diye açıklayan Edenred Kurumsal Ödeme Genel Müdürü Marc Divay, “Kullanımı kolay, güvenli ve anlık dijitalleştirilmiş ödeme sistemlerinin yönetiminde liderliğimizi pekiştiriyoruz.”dedi.

Jumia Travel Kurucu ortağı ve Operasyon Direktörü Estelle Verdier-Watine ise “Edenred Corporate Payment tarafından sağlanan ödeme çözümü, Jumia Travel ile ortakları arasındaki ilişkileri basitleştiriyor ve Afrika’daki otel endüstrisinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor” diye açıkladı.