Coffex İstanbul’un açılışını Firuz Bağlıkaya yaptı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, İstanbul Kongre Merkezi’nde (ICC) düzenlenen Coffex Kahve Festivali’nin açılışını yaptı.

Last Updated on 26 Nisan 2019 by Yaşar Çelik

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, İstanbul Kongre Merkezi’nde (ICC) düzenlenen Coffex Kahve Festivali’nin açılışını yaptı. Kurdele seremonisinden sonra alan turu yapan Bağlıkaya, katılımcılarla sohbet etti.

Coffex İstanbul Kahve Endüstrisi Fuarı, 25-28 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul ICC Kongre ve Fuar Merkezi’nde TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın katılımı ile kapılarını ziyarete açtı. ENC Uluslararası Fuar ve Org. Hiz. Ltd. Şti tarafından 10 bin metrekare alanda düzenlenen fuara, bu yıl 500’den fazla markanın katılması bekleniyor.

Coffex İstanbul, Türkiye’de kahve ve paydaş ürünleri alanında yapılan tek ve en önemli fuar olma özelliği taşıyor.

Kahve tutkunlarının her yıl merak ve heyecanla bekleyeceği Coffex İstanbul, kahve profesyonelleri ile kahve tutkunlarını bir araya getiriyor. Coffex İstanbul, fuar süresi boyunca kahve workshopları, Barista Challenge yarışması gibi birçok etkinliği bünyesinde barındıracak, ziyaretçilere ve katılımcılara keyifli anlar sunmaya başladı. Coffex İstanbul, profesyonel kahve makinaları, Coffee Shoplar, 3.Dalga Kahve akımı ve nitelikli kahve temsilcileri, kahve çekirdeği toptancıları, roasterlar, Kahve kavurma makinaları, değirmen firmaları, ev tipi kahve ve çay makinaları, geleneksel Türk kahvecileri, kahve makinası ihracat ve ithalatçıları, Cold Brew kahve ve içecekler, Coffee shoplar, kahve ve kafelerin yan&destek ürün markaları, uluslararası bazda katılımcı ülkeler, çay markaları ve tasarımcıları 25-28 Nisan’da İstanbul ICC Kongre ve Fuar Merkezi’nde ağırlıyor.

Kurdele seremonisinden sonra alan turu yapan Bağlıkaya, katılımcılarla sohbet etti.

Coffex İstanbul ilk kez düzenleniyor

Bu yıl ilk kez düzenlenen Coffex İstanbul ulusal ve uluslararası kahve endüstrisi ve yan ürünlere dair her türlü donanımı 4 gün süreyle İstanbul’da tek bir çatı altında buluşturacağına dikkat çeken ENC Uluslararası Fuar ve Org. Hiz. Ltd Şti. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Coşkunsoy, “Coffex İstanbul Kahve Endüstrisi Fuarımız projenin tanıtımına başladığımız ilk yıldan beri dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 2010 yılından itibaren projesine hazırlık yaptığımız Coffex İstanbul için kahve ile ilgili dünya çapında 12 farklı fuar ve organizasyon ziyaret ettik. Global ticaret için körfez ülkelerinin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbeycan ve diğer Avrupa ülkeleri ile Kahve endüstrisinin önde gelen tüm ülkelerine Coffex İstanbul’un duyurusunu yaptık. Katılımcı firmalarımız, sektörün geleceğine yön veren yenilikçi ürünlerini Coffex İstanbul’da yerli ve yabancı misafirlerimizin beğenisine sunarak ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atacaklardır. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda ürün çeşitliliği ve fuara katılım konusunda artışı bir adım daha öteye taşıyarak katılımcı ve ziyaretçilerimize maksimum fayda sağlayacak ideal bir iş, tanıtım ve ticaret platformu sunuyoruz.” dedi.

Coffex İstanbul 2019, düzenlediği etkinliklerle de ziyaretçi ve katılımcılarının ilgi odağı oldu

Coffex İstanbul, Coffee Show’da kahve tutkunlarının ilgiyle takip edeceği etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Coffex Pro Marketing Stage alanında ise firmaların ürünleri ve markalarını, interaktif sunumlarla daha geniş kitlelere tanıtma imkanı sunacak. Coffex Creative konferansı kapsamında Global Coffex Forum ile kahve endüstrinin her noktası uluslararası konuşmacılar, uzmanlar ve duayenlerle sektör mercek altına alınıyor.

Kahve, çay ve kakao endüstrisinde kahvenin marka konferansı olacak Coffex Creative’in destekçisi ise Hava Yolları. Coffex Creative; duayenlerin, yöneticilerin, ünlülerin panelleri, sunumları ve sohbetlerinin yanı sıra inovasyon, 3. nesil kahve ve yaratıcı birçok marka ile yeni bir iş konferansı ve başarı platformu da olacak.

Coffex Akademi alanında, kahve ve barista akademileri ile eğitim, workshop ve tadım etkinlikleri, espresso, Türk kahvesi ve dünya çayları ile ilgili eğitimler, kurslar, workshoplar, tadımlar yer alacak.

İlk kez düzenlenecek olan Barista Challenge ve Türk Kahvesi Harmanı yarışmaları ile Coffex İstanbul, kahvenin ustalarını seçecek.

Saat 17.00 19.00 arası FIAT Lounge alanında Jazzcocoffex time’da Jazz dünyasının önemli isimleri, firmaların çeşitli lansmanları ve özel şovları Coffex İstanbul 2019’da katılımcı ve ziyaretçilerin ilgi odağı olacak.

Bu yıl ilki düzenlenen, önümüzdeki yıllarda artan ilgi ve katılımla büyüyecek olan Coffex İstanbul’un, 2019 yılında yerli ve yabancı 40.000 ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Ayrıntılı Bilgi ve İletişim:
Niyazi Coşkunsoy
0532 286 34 94
niyazi@encexpo.com

Fuar Künyesi:
Yer : İstanbul Harbiye ICC Kongre Merkezi
Tarih : 25-28 Nisan 2019
Salon : B-5
Alan : 10.000 m2

Ziyaret Saatler : 10.00 – 19.00 (Perşembe – C.tesi) / 9.30 – 18.00 (Pazar)

Ziyaretçi : Tüm kahve tutkunlarının ziyaretine açık

Ürün Grupları
– Profesyonel kahve&çay makineleri
– Ev ve ofis tipi kahve&çay makineleri
– Çekirdek kahve ve kakaolar
– Kahve kavurma makineleri
– Coffee shoplar
– Çay çeşitleri
– Coffee shop ekipmanları
– Cold Brew ve toz içecekler
– Donuk, yarı donuk bakery ürünler
– Ambalaj, karton bardak
– Süt, krema ve şantiler
– Çikolata ve dondurmalar
– Şuruplar
– Önlük, üniforma
– Medya, basılı magazin

Katılımcı Profili
– Yerli & Yabancı Üreticiler, Markalar, İhracatçılar, Distrübitörler & Hizmet Firmaları, Üniversiteler
– Kahve, Çay ve Yan Sanayileri

Ziyaretçi Profili
– İş ve Ticaret Platformu
– İthalatçı ve İhracatçı
– Distribütör ve Toptancılar
– Perakende Sektörü
– Konsolosluklar
– Girişimci ve Yatırımcılar
– E-ticaret Siteleri
– Medya ve Dernekler
– Blogger ve Yazarlar
– Kahve ve Çay Tutkunları