TÜRSAB Şişli BTK, bölge acentaları ile buluştu

Last Updated on 27 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

TÜRSAB Şişli BTK (Bölge Temsil Kurulu), bölge acentalarının birbiri ile tanışması, iş geliştirme ve fikir alış verişinde bulunması amacıyla, Taksim’de tamamen yenilenen Barcelo İstanbul Hotel ev sahipliğinde bir araya geldi.

Organizasyon, 26 Nisan Cuma akşamı TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir ve TÜRSAB Finansal ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı Neslihan Örnek’in katılımı ile yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.

Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bölge acenteleri ile bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli, bugüne kadar yapmış oldukları projeler ve hizmetler ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Ardından gecenin sponsoru olan ve baştan aşağı tamamen yenilenen Barcelo Istanbul Otel ve Barcelo Hotel Grup Genel Müdürü Hasan Ekmen hem yenilenen otel hem de Türkiye’deki yatırımları hakkında bilgi verdi.

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya

YENİ YASA HAZİRAN’DA ÇIKACAK!

Ardından TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, devam etmekte olan projeler ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Bağlıkaya, üzerinde uzun bir süredir Kültür Turizm Bakanlığı ile birlikte son derece titizlikle çalıştıklarını ve  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yasayı 2019 Haziran ayında çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

ACENTELERİN DİKKATİNE!

Ayrıca UKOME ile yapılacak olan bundan sonraki toplantılarda TÜRSAB’ın çok daha etkin rol oynaması için çalıştıklarını, Türkiye nüfusunun yarısı kadar yabancı turist ağırlandığını, turizmin en önemli ayaklarından biri olan şehir içi ulaşım konusunda alınacak kararlarda seyahat acentelerinin muhakkak dahil olmaları gerektiğini vurguladı. Bağlıkaya, “Tüketici Hakem Heyetlerinde” seyahat acentelerinin temsil edilmediğini ve her durumda acenteler aleyhine kararlar çıktığını, bu kararların daha adil olması için yeni öneriler sunduklarını bildirdi.