9 ülkenin Büyükelçisi Türkiye’yi geziyor!

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

TÜRSAB, hedef pazarlardan gelen turist sayısını yukarıya çekmek için Türkiye’de görev yapan Büyükelçilere Türkiye’nin tarihi ve turistik yerleriyle birlikte kültürel zenginliklerini de tanıtmaya devam ediyor.

Türkiye’nin yurt dışında tanınması amacıyla başlatılan gezilerin ilki, 2018’in Ekim ayında 5 ülke Büyükelçisinin katılımıyla Gaziantep – Şanlıurfa illerinde gerçekleştirilmişti. Tanıtım gezilerinin ikinci ayağı ise 3 – 5 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Osmanlıyı beylikten imparatorluğa taşıyan medeniyetler beşiği Bursa’da yapılıyor.

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın ev sahipliği yaptığı geziye katılım gösteren 9 ülkenin (Arjantin, Kolombiya, Kuzey Makedonya, Küba, Litvanya, Malezya, Sırbistan, Ukrayna, Hindistan) Büyükelçilerine, Bursa’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş tarihi ve turistik mekanlar tanıtılıyor.

TÜRSAB’ın organizasyonuyla Ankara’dan Anadolu Jet’in tarifeli seferi ile Bursa’ya gelen Büyükelçiler, Bursa Belediyesi’nin bando takımı ve TÜRSAB heyeti ile birlikte karşılandı.

Heyete, gezinin ilk gününde Bursa Botanik Parkı’nda keyifli bir yürüyüşün ardından; Çekirge Caddesi, Hacıvat Karagöz Müzesi, Orman Müzesi, Atatürk Konağı, Ulu Cami ve Koza Han rehberler eşliğinde gezdirildi.

Malezya Büyükelçisi-Abd Razak Bin Abdul Wahab ve Arjantin Büyükelçisi- Jorge Alejandro Mastropietro

TÜRK DİZİLERİNDEN TURİZME KATKI

Bursa Botanik Parkı ve İskender Efendi Konağı’nı ilk kez görme şansı elde ettiklerini kaydeden Malezya Büyükelçisi-Abd Razak Bin Abdul Wahab ve Arjantin Büyükelçisi- Jorge Alejandro Mastropietro, Türkiye’nin ve Bursa’nın turizm açısından çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ifade ettiler. İkili ilişkilerin gelişiminde bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu vurgulayan iki büyükelçi, ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerinin; oldukça revaçta olduğunu ve bu nedenle iki ülke turistlerini Türkiye’ye çekmek adına önem arz ettiğini belirttiler.

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu

Bursa’nın dünya turizminden pay alabilmesi açısından büyükelçilerin, kendi turizm ataşelikleri aracılığıyla Bursa ve bölge tanıtımını yapmaları amacıyla davet edildiğini kaydeden Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, gezi organizasyonunu TÜRSAB Genel Merkezi adına tur plan ve programlarını üstlendiğini belirtti.

Bursa’nın yerel lezzetlerini de tatma fırsatı bulan Büyükelçiler, gezinin ikinci gününde Osmanlı’nın ilk yerleşim yerlerinden olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık Köyü’nü ziyaret edecekler. Ardından İznik’e geçecek olan heyete Yeni Şehir Kapısı, Roma Tiyatrosu, Nilüfer Hatun Çini Çarşısı ve Ayasofya Camii gezdirilecek. Gezinin son günüde ise Büyükelçiler, doğa ve tarihin buluştuğu Gölyazı’yı gezdikten sonra Ankara’ya dönecek.

İşte Geziye Katılan Büyükelçiler

Arjantin Büyükelçisi- Jorge Alejandro MASTROPIETRO
Kolombiya Maslahatgüzarı- Milena GOMEZ KOPP
Kolombiya Maslahatgüzarı Misafiri- Daniela BOHORQUEZ
Kuzey Makedonya Büyükelçisi- Zvonko MUCUNSKI
Kuzey Makedonya Büyükelçisi Eşi-Tatjana MUCUNSKA
Küba Büyükelçisi-Luis Alberto AMOROS NUNEZ
Küba Büyükelçisi’nin Oğlu-Luis Ernesto AMOROS NUNEZ
Litvanya Büyükelçisi-Audrius BRUZGA
Malezya Büyükelçisi-Abd Razak Bin Abdul Wahab
Malezya Büyükelçisi’nin Eşi-Nor Asimah Binti Petah
Sırbistan Büyükelçisi-Zoran MARKOVIC
Sırbistan Büyükelçisi’nin Eşi-Tatjana MARKOVIC
Sırbistan Büyükelçisi’nin Oğlu-Andrej MARKOVIC
Ukrayna Büyükelçisi-Andrii SYBIHA
Ukrayna Büyükelçisi’nin Eşi-Tetiana SYBIHA
Ukryana Büyükelçisi’nin Kızı-Sofiia SYBIHA
Ukrayna Büyükelçisi’nin Oğlu -Andrii SYBIHA
Ukrayna Büyükelçisi’nin Oğlu -Ivan SYBIHA
Hindistan Maslahatgüzarı-Vanaja Kumari THEKKAT