Kuşadası bayramda doldu, yer bulamayan çadır kurdu

Bayramda Kuşadasına akın oldu.
Bayramda Kuşadasına akın oldu.

Last Updated on 6 Haziran 2019 by Yaşar Çelik

Bayram tatilini Kuşadası’nda geçirmek isteyenler yoğunluktan nasibini aldı. Kuşadası’nın 113 bin 580 olan nüfusu, bayramda 1 milyona yaklaştı. Yazlıkçılar ve günübirlik tatil için gelenlerin çoğunlukta olduğu ilçede otel ve pansiyonlarda yer bulamayanlar çadır kurdular.

Bayram için yola çıkanların önemli bir kısmı yönünü Kuşadası’na çevirdi. Denizli, İzmir ve Manisa başta olmak üzere çevre illerden Kuşadası’na tatilci akını oldu. Yazlıkçılar ve günübirlik tatil için gelenlerin çoğunlukta olduğu ilçenin özellikle İzmir yönünden girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Tatilcilerin gelmesiyle son sayımda Kuşadası’nın 113 bin 580 olan nüfusu, 1 milyona yaklaştı. Polis, yoğunluk nedeniyle özellikle sahil şeridinde, Atatürk Bulvarı’na çıkan bazı sokakları trafiğe kapattı.

OTELLERDE YER KALMADI

Bayram tatilinin başlamasıyla doluluk oranı yükselen Kuşadası’nda otel ve pansiyonlarda, bayramın ikinci gününde yer kalmadı. Yıldızlı ve Belediye belgeli turistik tesislerin tamamı doldu. Otel fiyatlarının yüksekliğinden yakınan bazı tatilciler ise plajlar, mesire alanları ve kamp bölgelerinde çadır kurdu.

PLAJLAR DOLDU

Hava sıcaklıklarının artmasıyla dünyaca ünlü Kadınlardenizi, Long Beach, Sevgi ve Dilek Yarımadası Milli Parkı plajlarında boş yer kalmadı. Milli Park girişinde kurulan çift gişe, uzun araç kuyruklarının oluşmasını engelleyemedi. Milli Park’a gün boyunca 12 bine yakın otomobil, minibüs ve kamyonetin giriş yaptığı öğrenildi. Milli Park’a giriş için otomobil sürücüleri 18, minibüs sürücüleri 51, otobüs sürücüleri ise 162 lira ödedi. Denize girmeyenler de Milli Park, Sevgi Plajı ile Adagöl mesire alanlarında çadır kurdu.

YUNAN ADALARINA İLGİ YOĞUN

Kuşadası’ndan Yunanistan’ın Sisam (Samos) Adası’na bu yıl da bayramın ilk gününden itibaren ek feribot seferleri konuldu. Sisam’daki otellerin tümünü Türk tatilciler doldururken, restoran ve eğlence mekânlarında Türkler için özel organizasyonlar düzenlendi.

Kaynak: Memurlar.net