Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane IATA Yönetim Kurulu’nda

Mehmet T. Nane
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane

Last Updated on 12 Haziran 2019 by Yaşar Çelik

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu’na seçildi.

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Genel Kurulu izleyen Kokpit.aero’nun internet sayfasından öğrendiğimize göre, konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Nane şunları söyledi:

“Ülkemiz ve sektörümüz adına böyle önemli bir rol üstlenecek ve Türkiye’yi global bir havacılık platformunda temsil edecek olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Sektörümüzün gelişimi için yeni çalışma ve projeler gerçekleştirerek var gücümüzle çalışacağız. IATA tüm dünyada hem misafirler hem de havayolu şirketleri için havayolu taşımacılığının en yüksek hızda, emniyette, güvenlikte, uygunlukta ve verimlilikte gerçekleşmesini hedefliyor. Birliğin yeni dönem kararlarında bir Türk şirketinin de imza ve katkısının olması Türk sivil havacılığı açısından son derece itibarlı ve kritik.”

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 1945 yılında kuruldu. Bugün 120 ülkeden 290 üye hava yolu şirketi ile toplam hava trafiğinin yüzde 82’sini temsil ediyor. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmesiyle, yeni dönemde birliğin yönetimindeki tek Türk şirketi Pegasus Hava Yolları olacak.

IATA’nın 75’inci Genel Kurulu Seul’de yapıldı