Çocuklu aileler için tatil önerileri

Çocukların en mutlu olduğu tatil rotaları
Aileler tatillerini genellikle çocuklarının en mutlu olacağı şekilde planlıyorlar.

Last Updated on 28 Haziran 2019 by Yaşar Çelik

Ebeveynler için çocuklarının kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla, çocuk merkezli ve bilinçli bir tatil seçme rehberi hazırlandı. İşte o öneriler…

Karneler alındı, tatil planları yapılmaya başlandı. Birçok aile çocuklarının yaz tatilinde hem dinlenmesi, hem de yeni bir şeyler öğrenmesi için tatil programlarını planlıyorlar. Neredekal.com editörleri de ailelere bu konuda yardımcı olmak ve çocuklarının kişisel gelişimlerine destek olmak amaçlı, çocuk merkezli ve bilinçli bir tatil seçme rehberi hazırladı.

İŞTE ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK TATİL ÖNERİLERİ:

KAMP TATİLLERİ

Kamp tatilleri, birçok çocuğun en sevdiği tatil türüdür. Ailece kamp yapılarak geçirilen bir tatilde çocuklara en çok doğa sevgisi aşılanmış olur. Bu sevgiyle birlikte doğada yaşayan her şeyi koruması ve bu dünyayı onlarla birlikte paylaştığımızı öğrenir.

MÜZE ZİYARETLERİ

Tatil süresince ören yerlerinin ve müzelerin gezildiği tatillerde çocuklar özellikle Anadolu’nun geçmiş tarihine yönelik bir bilince kavuşurlar. Örneğin, Ege Bölgesi’nde bir tatil planı yapıyorsanız burada çocuklarınızla birlikte keşfedeceğiniz harika antik kentler var. Bu antik kentler arasında Bergama’nın Pergamon’u, Selçuk’un Efes’i, Sardes, Afrodisias gibi antik kentler, bir zamanlar bu toprakların ne kadar büyük uygarlıklara ev sahipliği yaptığına dair çocuklarda farkındalık oluşturur.

DENİZE GİRME KORKUSU

Sahil kentlerinde yapılan deniz tatili ise çocuklara eğlenceli bir tatil geçirme fırsatı sunar. Ayrıca eğer ki çocuğunuzda denize girme korkusu varsa, onunla birlikte eğlenceli su sporları yaparak bu korkusunu yenmesinde yardımcı olabilirsiniz. Onunla birlikte yapacağınız bir kano ya da deniz bisikleti gezisiyle denize karşı olan tüm korkularını yenmesine yardımcı olabilirsiniz.

ÇOCUĞUNUZUN DOĞAYI TANIMASI İÇİN…

Tatilde çocuğunuzla kanyon gibi farklı doğa oluşumlarında, patikalarda yürüyüş yapmak, tırmanmak, atlamak gibi aktiviteler çocuğun doğayı tanımasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra, doğada gerçekleştirilecek bu yürüyüşler çocuğunuzun kendine güvenini sağlamasının yanında, her zorluğun sonunda başarıyı elde edeceğini öğrenmesi gibi daha birçok katkı sağlamaktadır. Eğer Antalya taraflarında bir tatil planlıyorsanız Saklıkent kanyonunda çocuğunuzla yürümenizi tavsiye ederiz.

TARİH BİLGİSİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÖNERİLER

Yakın tarihi öğrenmek ve vatan sevgisi aşılamak için en ideal rotalardan biri ise Çanakkale’dir. Eğer ki tatilinizi Çanakkale’de yapıyorsanız ya da tatile Çanakkale üzeri gidecekseniz, Çanakkale Şehitliği’ne mutlaka uğrayın. Bu şehitliği gezmek çocuklarınıza vatan sevgisinin yanı sıra milli değerlerin ne olduğunu ve bu değerlerin önemini anlamalarına yardımcı olur.

Mevlana Müzesi / Konya

HOŞGÖRÜYÜ ÖĞRETMEK İÇİN…

Konya’dan geçerseniz ya da o civardaysanız Mevlana Müzesi’ni mutlaka gezin. Bu gezi hem sizler, hem de çocuklarınız için maneviyatı, geçmiş değerlerimizi, hoşgörüyü ve tasavvufun nasıl bir şey olduğunu çocuklarınıza da öğretebileceğiniz bir ortamdır. Konya gibi Hatay da planlarınız arasında ise, şehrin merkezinden geçerek çocuklarınız tüm dinlerin birlikte kardeşçe nasıl yaşadığını bu şehirde gösterebilirsiniz. Çünkü Hatay çocuklara, aslında bütün dinlerin kardeş olduğunu ve dinlerin hoşgörü içinde birlikte nasıl yaşadığını açıkça göstermektedir.

ÇOCUK DOSTU OTELLERİ TERCİH EDİN

Tatil süresince gezmek istemeyen, sadece otelde çocuğuyla dinlenmek isteyen ailelerin bu konuda dikkat etmesi gereken noktalardan birisi tesiste çocuk kulübünün olup olmadığı, kısaca çocuk dostu bir otel olup olmadığıdır. Eğer ki otelde bir çocuk kulübü varsa; çocukların paylaşımcı olma yönünü geliştirerek, kalabalık grupla birlikte paylaşarak hareket etme kabiliyetlerinin gelişmesine yardımcı olacaktır.