“Rekabete aykırı bir uygulama yapmadığımızdan eminiz”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya

Last Updated on 24 Temmuz 2019 by Turizm Günlüğü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rekabet Kurumu’nca TÜRSAB’a açılacak soruşturma kararını değerlendirdi. Bağlıkaya; rekabete aykırı bir uygulama yapmadıklarını söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rekabet Kurumu’nun açtığı soruşturmaya dair “daha önceden de bu tür soruşturmalar oldu. Bence faydalı bir şey, herkesin soruşturulması lazım, rekabet eşitliği önemli bir kavram… Bizim de bu süreçten geçmemizde sakınca görmüyoruz, biz rekabete aykırı herhangi bir uygulama yapmadığımıza eminiz” diye konuştu.

Bloomberg HT’nin sorularını yanıtlayan Bağlıkaya, ayrıca yeni kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın “umdukları gibi” çıkmadığını belirterek şunları söyledi:

“TÜRKİYE TURİZM TANITIM VE GELİŞTİRME AJANSI UMDUĞUMUZ GİBİ ÇIKMADI”

“Seyahat Acentaları Birliği gibi yasayla kurulmuş birlik önemli bir pozisyonda yer almalıydı. Seyahat acentaları bu sektörün pazarlama ayağıdır. Pazarlama ayağının bu kadar pasifize edildiği bir yapıda iyi bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum.

“HAKSIZLIKLAR VAR”

Ayrıca başka haksızlıklar da var. Seyahat acentalarından alınan paylarda da, otellerden alınan paylarda da ciddi dengesizlikler var. Hiç turist almayan otel de para veriyor, hiç yurt dışıyla ilişkisi olmayan seyahat acentası da katkıda bulunuyor. Ama kamu katkısıyla ilgili bir şey görmedim. Normalde bu tür yapılarda özel sektör olduğu kadar kamu kaynağının da katkı olarak koyulması gerekiyor. Yani umduğumuz gibi çıkmadı ama inşallah zaman içinde düzelir”

Rekabet Kurumu Biletix ve TÜRSAB’a soruşturma açtı