Bayramda yolda olacaklar için 3 rota üzerindeki lezzet durakları

Çanakkale- Öz-En Et Lokantası.

Last Updated on 9 Ağustos 2019 by Turizm Günlüğü

Bayramda yola kendi aracıyla çıkacaklar için lezzet duraklarını tatilsepeti.com ile @gurmekesifler el ele vererek belirledi. İşte üç rota üzerinde birbirinden lezzetli tatların servis edildiği mekanların listesi.

Kurban Bayramı’nı fırsat bilenler için tatil zili çalmak üzere. Planlar yapıldı, rezervasyonlar tamamlandı, uçak/otobüs biletleri alındı. Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatilsepeti.com, Kurban Bayramı’nda tatile otomobiliyle gidecek olanların imdadına yetişti. Instagram’da yer alan @gurmekesifler hesabı Tatilsepeti için tatilciyi yoldan çıkartacak yol üstü lezzet duraklarını derledi.

İstanbul – İzmir, İstanbul – Çanakkale ve İzmir – Bodrum güzergâhında seyahat edecek olanları lezzet şöleni bekliyor.

Bursa Uzan Et Mangal.

Rota 1. İstanbul– İzmir

Bursa- Uzan Et Mangal: Hem kasap hem et restoranı olarak hizmet veriyor. Kuzu sırt, köfte ve dana bonfile menünün favorilerinden.

Susurluk- Düzdağ Tost: İstanbul- İzmir arasında ufak bir mola verip, tost yemek için gidilebilir. Tostu farklı yapan ise kullandıkları Mihaliç peynirinin kendine has lezzeti.

Balıkesir- Mehmet Usta Höşmerimleri: Höşmerimler, taze koyun ile inek peyniri karışımı, irmik ve şeker ile hazırlanıyor. Müdavimlerin favorisi bol peynirli höşmerim.

Manisa- Ali Baba Kağıt Köfte: Manisa Sanayi Sitesi içerisinde kağıt üzerinde servis ettiği köftesi ile nam salmış. Köftenin yanında buz gibi ayran da tercih ediliyor.

Urla- Beğendik Abi: Közlenmiş patlıcanlı beğendi ve kuzu kavurma buradaki imza lezzetlerden.

Balıkesir Mehmet Usta Höşmerimleri.

Rota 2. İstanbul – Çanakkale

Çanakkale- Öz-En Et Lokantası: Satır eti ile hazırlanan yemekleriyle ünlü. Satır etini diğer etlerden ayıran özellik; doğal ortamda yetişen Kama Kıvırcık Kuzu türünden hazırlanması ve tuz dışında hiçbir katkı maddesi olmadan meşe kömürü mangalında pişirilmesi.

Çanakkale- Yalova Restoran: En uğrak yerlerden biri. Burada yöresel mezelerin yanı sıra kabuklu deniz mahsullerinin de tadına bakabilir. Menünün favorisi ise midye salatası.

Çanakkale- Babalık Tekin Helvacısı: Helva, koyun peyniri, irmik ve şeker ile hazırlanıp bakır kazanlarda pişiriliyor. Peynirin kendine has lezzeti hafif yanık irmik tadı ile birleşince lezzet seviyesi farklı bir boyuta taşınıyor.

Çanakkale- Kadir Usta Peynir Helvacısı: Peynir helvası yemek için gidilebilecek bir diğer adres de burası. Peynir helvasının yanında koyun sütünden yapılan dondurmaları da tavsiye ediliyor.

Susurluk Düzdağ Tost.

Rota 3. İzmir – Bodrum

Aydın- Mikado Pide: Mikado Pide Türkiye’deki en iyi pideciler arasında sayılıyor. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yer alan Mikado Pide’nin özellikle çoban peynirli otlu pidesi meşhur. Pişirildikten sonra üzerine sürülen köy tereyağı ise lezzetine lezzet katıyor.

Aydın- Hukul Pide: Yenipazar ilçesindeki Hukul Pide de tahinli pidesiyle ünlü. Yerel malzemeler kullanılarak hazırlanan pide, taş fırında zeytin ağacı odun ateşinde iki-üç dakika pişiriliyor ve pide üzerindeki tahin kurumadan ıslak bir şekilde servis ediliyor. Manda kaymağı ile servis ediliyor.