İşte uçağın tarlaya acil iniş anı

Last Updated on 16 Ağustos 2019 by Turizm Günlüğü

Ural Havayolları’nın içinde 226 yolcu ve 7 mürettebat bulunan uçağı pilotların başarısı sayesinde tarlaya acil iniş yapmıştı. Mucizevi iniş anında uçak içerisinde yaşananların görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Rusya’da 226 yolcu ve 7 mürettebatın bulunduğu yolcu uçağının, kuş sürüsüne çarptıktan sonra mısır tarlasına yaptığı, herkesin sağ olarak kurtulmayı başardığı mucize iniş konuşuluyor.

Kremlin, uçağın kahraman ilan edilen pilotlarının ödüllendirileceğini açıklarken; iniş anının bir yolcu tarafından çekilen video görüntüsü de kamuoyu ile paylaşıldı.

İşte o görüntüler:

Kazanın şoku, yerini kurtuluşun sevincine bırakırken, herkes bu büyük başarı için kaptan pilot Damir Yusupov ve ikinci pilot George Murzin’i alkışlıyor.

Türkrus.com’da yer alan habere göre; genç kaptan pilot Damir Yusupov, “Bu tür durumlarda daha güvenli olduğu için tekerlek açmadan gövde üstüne inişi göze aldım. Düşüşün kaçınılmaz olduğu anlaşılınca, yolcuları sağ olarak nasıl indirebileceğime odaklandım. Anlık karar vermem gerekiyordu. Önce birinci, sonra ikinci motor da devre dışı kalmıştı. Gövde üstüne tarlaya inmeyi tek yol olarak gördüm ve şansımız yaver gitti” dedi.

Pilot, kazanın uçak kalktıktan 1.5 dakika sonra meydana geldiğini söyledi.

Rusya’da bir yolcu uçağı mısır tarlasına acil iniş yaptı