MSC Cruises’dan deniz üzerindeki ilk güzel sanatlar deneyimi

Last Updated on 27 Ağustos 2019 by Turizm Günlüğü

MSC Cruises filosunun Kasım ayında seferlerine başlayacak olan en yeni gemisi MSC Grandiosa ile deniz üzerinde güzel sanatlar deneyimi sunan ilk cruise gemisi unvanını alacak.

MSC Cruises “Degas Danse Dessin” ile birlikte üç boyutlu sanat ve yemek deneyimi ile orijinal empresyonist sanatın büyüleyici örneklerinin yer aldığı muhteşem bir sergiyle misafirlerini güzel sanatlar dünyasına daha da yaklaştırmayı hedefliyor.

Ünlü eserlerin gemide tanıtılması ve sergilenmesi; duyusal ve interaktif deneyimler yaratan, insanları sanat ve kültüre aşina kılmak için teknolojinin yeniliklerinden yararlanan THE AIMES uzmanları ve MSC Cruises’un iş birliğinin bir sonucudur. Serginin küratörlüğünü ise sanat tarihi uzmanı, eleştirmeni ve THE AIMES sergi yapımcılarından biri olan Marcello Smarrelli üstlenmektedir.

Serginin küratörü Marcello Smarrelli, “Seçtiği konuların bariz şekilde romantik olmasına karşın Degas muazzam bir deneyimciydi; döneminin olağanüstü teknolojik ve endüstriyel yeniliklerini sanatında kullanma konusunda oldukça azimliydi. Sanatsal araştırmalarının odağında insan vücudunun hareketleri ve bu hareketleri bir sanat eserinde yeniden oluşturabilme fikri vardı. Bu nedenle sanatsal faaliyetleri fotoğrafçılık ve sinema sanatlarının temelini teşkil etmektedir; bu iki sanatın öncüsünün de Degas olduğunu iddia etmek yanlış olmayacaktır. İnsanları Degas’ın eserleri etrafında toplayacak olan ve MSC Cruises misafirleri için dijital içeriklerle hayata geçirilen ayrıca deniz üzerinde yer alması ile bir ilke imza atan bu interaktif sergiyi Degas’da görebilseydi çok mutlu olurdu, bundan hiç şüphem yok,” açıklamasında bulundu.