İstanbul’da taksi ücretlerine zam! 4 TL idi şimdi…

Last Updated on 28 Ağustos 2019 by Turizm Günlüğü

Okul servisi, minibüs, taksi ve dolmuş ücretlerinin yeni fiyat tarifesi belirlendi. Buna göre İstanbul’da servis ücretlerine yüzde 13, minibüslere yüzde 20, taksilere ise 25 zam yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu UKOM’e temsilcisi, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, yapılan taksi zammının istedikleri oranda olmadığını ancak bir iyileştirmenin söz konusu olduğunu vurguladı.

Ulaşımda en son iyileştirmenin 07.09.2017 tarihinde gerçekleştiğini hatırlatan Aksu, yaklaşık 24 aydır zam ve tarife iyileştirme beklentilerinin olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

AÇILIŞ ÜCRETİ 5 TL, İNDİ BİNDİ 13 TL OLDU

“Ulaşım camiası olarak beklentimiz vardı. Maalesef biz istediğimiz zammı alamadık. O kadar sevinçli değiliz. Ama bir iyileştirme oldu. Taksimetre ücretlerinde yüzde 25 oranında iyileştirme oldu, zam yapıldı. Taksimetre açılış ücretimiz 4 TL idi, 5 TL oldu. İndi bindi ücretimiz 10 TL idi 13 TL oldu. Kilometre mesafe ücretimiz 1 kilometrede 2 lira 50 kuruş yazıyordu, bundan sonra kilometre başına 3 lira 10 kuruş yazacak.”

OKUL SERVİSİ VE MİNİBÜS ÜCRETLERİNDE YENİ TARİFE

İstanbul’da okul servis ücretlerine ortalama yüzde 13 oranında zam yapıldı. 0-1 kilometre arası 215 TL’den 243 TL’ye yükseltildi. En uzak mesafe 25 kilometreye kadar olan kısım da 525 TL’den 580 TL’ye yükseltildi. Bu servis ücretlerine ilave olarak da okul öncesi, ilkokul ve ortaokullardaki rehber personeli için de her öğrenci için üçte bir oranda hostes parası talep edilecek.

Minibüs ücretlerinde ise yüzde 20’lik bir zam oldu. İndi bindi 2 TL idi, 2 buçuk TL oldu. Mesafelere göre 2 buçuk TL’lik yerler 3 TL oldu.