Türkiye’deki turist ölümleri mercek altında!

Last Updated on 6 Eylül 2019 by Yaşar Çelik

Türkiye’deki turist ölümlerini mercek altına alan Rus basını, son olarak yaşları 5 ile 19 arasında değişen 4 Rus çocuğun Türkiye tatili sırasında hayatını kaybettiğini yazdı.

Moskovskiy Komsomolets gazetesi, çocuklardan üçünün boğulma sonucunda diğerinin ise apandisitinin patlaması üzerine gelişen komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti.

RUS YETKİLİLER NE DİYOR?

Turkrus.com‘da yer alan habere göre Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Rusya vatandaşların ölümlerinin büyük oranda tatilde kendilerini bırakmaları ve sağlıklarına dikkat etmemeleri sonucunda gerçekleştiğini belirtmiş Rusya Tur Endüstrisi Birliği Başkanı Sergey Şpilko ise “Türkiye’de tatil yapan Rusya vatandaşlarının sayısı dikkate alındığımda, ölen kişilerin sayısı çok düşük” olduğunu söylemişti.

TÜRK OTELLERİNDE KALİTE DÜŞTÜ MÜ?

Moskovskiy Komsomolets gazetesinin görüşüne başvurduğu Türk uzmanlar, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle otelcilik sektörünün sürekli masrafları kısmaya çalıştığını ve bunun sonucunda kalitenin düştüğünü kabul ettiğini vurguladı.