Louvre Hotel Group, Şam’da iki lüks otel açmaya hazırlanıyor

Last Updated on 16 Eylül 2019 by Yaşar Çelik

Çin devlet şirketi Jin Jiang International Holdings’in satın aldığı Fransa merkezli Louvre Hotel Group, Şam’da iki lüks otel açmaya hazırlanıyor. Otellerin işletmesini ise Suriyeli Nazha Investments Group üstlenecek.

Gelecek yıl Golden Tulip ve Royal Tulip marklarıyla hizmet vermeye başlayacak olan ve Ortadoğu’da 67 oteli bulunan Louvre Hotel Group’un yerel ortağı Nazha Investments Group (NIG), otellerin yer alacağı binaların rehabilitasyonu için 19 milyon dolar harcadıklarını açıkladı.

Dünyanın birçok yerinden iş insanının gelmesini bekleyen Fransız şirket, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye’de yatırım yapan ilk uluslararası otel işletmecisi oldu.

2010 yılında 9 milyon turist ağırlayan Suriye’de turizm alanındaki istihdam oranı 259 bin seviyede idi.

Financial Times’da yer alan haberde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Louvre Hotel Group Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkanı Amine Moukarzel, NIG ile ilk iş birliği anlaşmasını 3.5 yıl önce imzaladıklarını ve şehirde 4 ve 5 yıldızlı otellerin çok az olması sebebiyle yüksek oranda doluluk beklediklerini söyledi. Ayrıca Louvre’un otellere ‘Avrupalı Genel Müdürler’ atayacağını, personel alımı ve eğitiminden bizzat sorumlu olacaklarını dile getirdi.