TÜRSAB’dan Trakya Bölgesi’ndeki acentelerine ziyaret

Last Updated on 17 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu üyelerinin yurt içi ziyaretleri devam ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaptıkları ziyaretlerin ardından TÜRSAB Yönetimi, Trakya Bölgesi’ndeki seyahat acentaları ile bir araya geldi.

TÜRSAB Trakya BTK Başkanı Orhan Çebi’nin ev sahipliğinde Firuz Bağlıkaya ve ekibi; sırasıyla Çorlu, Edirne ve Tekirdağ’da faaliyet gösteren seyahat acentalarıyla bir araya gelerek, düzenlediği bilgilendirme toplantılarında bölgenin nabzını tuttu.

TÜRSAB HEYETİNİN İLK DURAĞI ÇORLU OLDU

Öncelikle Çorlu’ya giden Firuz Bağlıkaya, kahvaltılı toplantıda seyahat acentası temsilcileriyle buluştu.Toplantıda bölge turizmiyle alakalı başlıca gündem maddeleri değerlendirilirken, dijitalleşen TÜRSAB’ın turizm sektörüne kazandırmaya devam edeceği atılımlar hakkında konuşuldu. Sürekli değişen dünya dinamiklerine uygun bir TÜRSAB kimliğine büründüklerini dile getiren Bağlıkaya, artık eski ve işlevsiz görüntünün tamamen sona erdiğini, acentaların turizmin pazarlama ve tanıtım ayağında çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini belirtti.

İKİNCİ DURAK EDİRNE ACENTALARI OLDU

Çorlu’nun ardından Edirne’ye hareket eden Firuz Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Edirne’de faaliyet gösteren seyahat acentalarını ziyaret etti.

Ofis ziyaretlerinde meslektaşlarının dertlerini dinleyen Bağlıkaya, yapılacak çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Ziyaretlerin ardından Selimiye Camii ve Arasta Çarşısı’nı da gezen TÜRSAB Heyeti, bölgeye ait tarihi ve kültürel güzellikleri yerinde inceledi.

TEKİRDAĞ’DA GENİŞ KATILIM

Akşam yemeği için TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri, Sayman Üye İbrahim Halil Kalay ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir’den oluşan Heyet, Trakya BTK Başkanı Orhan Çebi’nin koordinasyonunda düzenlenen akşam yemeğinde seyahat acentalarıyla bir araya geldi. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda, Tekirdağ’a ait talepler ve çözüm önerileri dinlendi. Toplantının en dikkat çekici konusu olarak göze çarpan rehber sorunu, ayrıntılı istişarelerle masaya yatırıldı. Bağlıkaya; bölgedeki rehber sorunları için TÜRSAB’ın etkin bir şekilde TUREB ile temaslarda bulunduğunu ve rehber sayısının artırılması adına gerekenlerin yapılacağını söyledi.

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB Heyeti, Trakya’nın ardından Çanakkale ve Yalova’yı ziyaret edecek.