Türkiye-İran direkt uçuşları başlıyor

Last Updated on 18 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

İran’ın en büyük şehri olan Başkent Tahran’dan Gazipaşa Alanya Havalimanı’na (GZP) karşılıklı charter uçuşların başlaması için iki ülkenin sivil havacılık kurumlarından onay çıktı.

Uçuş planlamaları yapıldığını duyuran Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Geçtiğimiz yıllarda Nevruz Bayramı kapsamında İran’dan direkt uçuş aldık fakat uzun soluklu planlanan charter seferi ilk olacak. 20 yıldır Türkiye’ye turist taşıyan Abibal Tour, Tailwind Havayolları ile yaptığı charter anlaşması sonrası İran ve Türkiye sivil havacılık kurumlarından direkt uçuşlar için onay aldı. Bu uçuş izni Alanya’da yaşayan, tatil için şehrimize gelmek isteyenler ve turizm ekonomimiz için oldukça güzel bir haber. Ayrıca GZP-İran arasında karşılıklı sefer düzenlemek isteyen diğer şirketleri de cesaretlendirecek önemli bir gelişme. Uçuşlar, 168 yolcu kapasiteli Boeing 737-400 model uçaklarla yapılacak. 1 Ocak itibariyle 31 Ağustos tarihine kadar 53.590 İranlı turist Türkiye’ye giriş yaptı. Karşılıklı seferlerle bu sayının kat kat artmasını bekliyoruz”

Uçuşlar, 19 Eylül-25 Ekim arasında haftada 1 kez yapılacak.