Türkiye Dünya’nın cruise başkenti olabilir mi?

Last Updated on 4 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Uzun bir süredir Türkiye limanlarından uzak kalan cruise gemileri, 2020’den itibaren yavaş yavaş Türkiye limanlarına geri dönmeye başlıyorlar. Cruise Planet Müdürü Onur Ovacık; Türkiye’nin kruvaziyer turizmindeki potansiyeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ilk ve tek cruise arama motoru olan Cruise Planet markasının Müdürü Onur Ovacık, “Türkiye’yi dünyanın cruise başkenti yapmak hedefi ile yola çıktık.” açıklamasını yaparak, yakın ve uzun gelecekteki cruise sektörü hakkındaki gelişmeleri, Cruise Planet’in sektöre kazandıracağı yenilikleri ve gemi seyahatleri konusunda tüketicilere sağlayacakları faydalar hakkında açıklamalarda bulundu.

ROTALARINI İSTANBUL’A ÇEVİRMEYE BAŞLADILAR

Cruise Planet markası hakkında, Cruise Planet Müdürü Onur Ovacık, “Cruise Planet, bu yıl 40. yılını kutlayan bir Japon markası H.I.S. Global’in bir yatırımıdır. Türkiye’de yeni duyulmaya başlansa da, global cruise sektöründe, yıllardır bilinen değerli bir marka. 70 ülkede 550’nin üzerinde ofis ve 17 bin çalışanla edindiği 40 yıllık tecrübe; Japon misafirperverliği ve hizmet anlayışı ile Cruise Planet 2018’den bu yana Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Geçmiş yıllara oranla düzenli bir ivme ile artan cruise severlerin, yeni havalimanı ve yeni cruise terminalinin ardından rotayı uzun zamandır uğramadıkları İstanbul’a çevireceğini tüm gemi şirketlerinin 2021 programlarına İstanbul’u dahil etmeleriyle öğrenmiş olduk. Bu da Cruise Planet’in fark yaratan teknolojisi sayesinde cruise arama motorunu Türkiye’de faaliyete geçirmemizin ilk adımı oldu.” açıklamasını yaptı.

CRUISE PLANET NEDEN TERCİH EDİLMELİ?

Tüketicilerin neden Cruise Planet üzerinden gemi seyahatlerini satın almaları gerektiği konusunda ise, “Seyahat severler, Cruise Planet’in yazılımı sayesinde, gemi seyahatleri ile ilgili en doğru bilgiye ve en uygun fiyatlara, hızlıca ulaşabiliyorlar. Rezervasyonumu erken mi yaptım endişeleri olmadan ücret iade garantisi ile hizmet alabiliyorlar. Bize her zaman ulaşabiliyorlar. CruisePlanet.com.tr’de dünyanın en önemli cruise şirketlerinin tur programlarının hemen hepsine ulaşılırken, Türkiye’de başka yerden satın alma imkanı bulunmayan çok özel keşif gemileri, özel yatlar, 6 yıldızlı gemiler bile yer alıyor. Bu geniş ürün yelpazesinin içinde herkesin kendine uygun turu bulması sadece birkaç filtrelemenin ardından gerçekleşiyor. Hepsinden de önemlisi % 100 müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veriyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN CRUISE BAŞKENTİ YAPMAK

Cruise Planet Müdürü Onur Ovacık, “Kısa vadedeki hedefimiz; Türk misafirlerinin seyahat gereksinimlerine uygun aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir cruise süpermarketi olarak, %100 müşteri memnuniyetiyle rahatlıkla seyahat organizasyonlarında tercih edebilecekleri bir oluşum haline gelmek istiyoruz. Uzun vadede ise, Türkiye’yi dünyanın cruise başkenti haline getirmek; tüm gemi şirketleri için uğrak noktası olmasını sağlamak var. Bunun için de 70 ülkede, 550’nin üzerinde ofisle faaliyet gösteren Japonya’nın bir numaralı tur operatörü H.I.S. Global’in de desteği ile uluslararası arenada lobi çalışmaları yürütme hedefindeyiz.” diyerek açıklamasını noktaladı.