İstanbul Havalimanı’nda “Okumadan Uçmayın” projesi

Last Updated on 10 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, aralarında yüzlerce Nobel ödüllü eserin de bulunduğu 2 bini aşkın yayına ev sahipliği yapacak İstanbul Havalimanı Kütüphanesi’ni hizmete açıyor.

Edebiyattan çocuk oyun alanlarına yolcuların vakit geçirebilecekleri kültürel dinlenme noktası olacak kütüphanede okurlar bin 350 edebiyat, 500 çocuk, 150 İngilizce, 50 dergi ve 500 Nobel ödülü almış edebiyat eserlerinin bulunduğu toplam 2 bin 550 yayına ulaşabilecek.

BAĞLANTI NOKTASINDA HİZMET VERECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 11 Ekim’de açılışını yapacağı İstanbul Havalimanı Kütüphanesi yoğun yolcu trafiğinin olduğu iç hatlar bağlantı noktasında hizmet verecek.

Ulusal uçuşlarda yolculara çocuklarıyla birlikte kaliteli vakit geçirebilmeleri olanağı sunacak kütüphaneden üyelik koşulu ile kitap da ödünç alınabilecek. Okurlar ilk etapta İstanbul Havalimanı Gelen Yolcu Bölümü çıkışına konulacak Kitap İade Kutusuna bu kitapları bırakabilecekleri gibi isteyenler Türkiye’deki herhangi bir halk kütüphanesine de teslim edebilecek.

ALTI PERSONELLE HİZMET VERECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İGA iş birliğinde hizmet sunacak kütüphaneye 06:30 ile 23:30 saatleri arasında ulaşılabilecek. İGA tarafından yer tahsisi ile altyapının sağlandığı kütüphanede altı Bakanlık personeli görevlendirilecek.

İstanbul Havalimanı’nda okuma kültürüne ilişkin farkındalık oluşturulacak olan Bakanlık, bu hizmeti ile kitaba kolay ulaşma bilincinin oluşturulmasını ve okuma alışkanlığının artırılarak, vatandaşların kütüphanelere yönlendirilmesini hedefliyor.