Siyah firavunlar ülkesi Sudan

Sudan

Last Updated on 10 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Piramit denince akla ilk Mısır geliyor. Peki Sudan’daki piramitlerin Mısır’dakilerden daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?

Arkeolojik alanları, kraliyet nekropolleri, yontu resimleri, ilginç gelenekleri ve kendine özgü kıyafetleriyle Nil’in güney kıyılarında yükselen bu uygarlığın mirası azımsanmayacak kadar etkileyici…

Nil’in Güney Kıyılarında Siyah Firavunların Ülkesi Sudan

Sudan’ın doğusundaki çöllerde Nil Nehri kıyısında, Meroe dönemi kral ve kraliçelerine ait mezarların oluşturduğu yaklaşık 200 kadar piramit bulunuyor. Meroe Piramitleri olarak da bilinen bu piramitlerin en eskisi 2700 yıl önce yapılmış ve Firavunlar dönemi Mısır, Yunan ve Roma etkileri taşıyor.

Bayuda Çölünde Safari

Tarih öncesi volkanik aktivitelerle şekillenen coğrafyası ile beklenmeyen güzellikleri karşınıza çıkaran Bayuda Çölü akasya ağaçları, yeşil vadileri ve bozkırlarıyla da büyülüyor. Bu topografik çeşitliliğin yanı sıra yüzyıllardır Bedevi kabilelerine ev sahibi olmasıyla da dikkatleri çekiyor.

Fest Travel’ın Sudan Gezisinde sizi neler bekliyor?

(31 Ekim – 07 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek gezinin ücreti 3.750 euro (24.069 TL) – Tek kişilik oda farkı 650 euro (4.172 TL)

Nübye ve Bayuda Çöllerinde safari
Sudan Güreş Festivali’ne katılım
Kendilerine özgü renkli kıyafetleriyle zikreden Sudan dervişlerini izleme
Omdurman bölgesinde bulunan yerel pazarı ziyaret
Çöldeki fosilleşmiş ağaç ormanını görme imkanı

Sudan, Nil Nehri kıyısında yeşerttiği kültürü, piramitleri ve çölleriyle gezginler için özel bir macera sunuyor. Daha fazla detay için: www.festtravel.com