Türk acentaların Workshop France Mediterranee çıkarması

Last Updated on 10 Ekim 2019 by Yaşar Çelik

Röportajlar: Yaşar Çelik / Yayına hazırlayan: Cem Bişkin


Fransa Turizm Kalkınma Ajansı’nın (Atout France) düzenlediği Workshop France Mediterranee 2019 etkinliğine bu yıl Türkiye’den dokuz acenta sahibi ve temsilcisi katıldı. İşte Türkiye’den katılım gösteren acenta temsilcilerinin Workshop France Mediterranee değerlendirmeleri…    

Her iki sene de bir Güney Fransa’da düzenlenen Workshop France Mediterranee etkinliğinin bu yıl yedincisi düzenlendi.

Fransa Turizm Kalkınma Ajansı’nın (Atout France) öncülüğünce düzenlenen bu organizasyon kapsamında grup ve münferit tur satışlarının artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Fransız firmaların ürün ve hizmetlerinin yanı sıra Fransa destinasyonlarının pazarlaması ve tanıtımı etkin şekilde yapılmaktadır.

Türkiye’den de 9 acenta yönetici ve temsilcisi Workshop France Mediterranee’ne katıldı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Workshop France Mediterranee organizasyonuna Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelerden 95 acenta temsilcisi katılım gösterdi. Türkiye’den de 9 acenta yönetici ve temsilcisi Workshop France Mediterranee’ne katıldı. Türkiye’den katılım gösteren acentalar; Turizm Günlüğü‘ne organizasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

İşte Türkiye’den katılım gösteren acenta yönetici ve temsilcilerinin Workshop France Mediterranee etkinliğine yönelik değerlendirmeleri:  

HÜSEYİN KURT: TARİH, KÜLTÜR, GASTRONOMİ, ETKİNLİK VE NETWORK DOLU 6 GÜN GEÇİRDİK

Hüseyin Kurt / Oliva MICE Sahibi – I-MICE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Güney Fransa’nın Occitanie bölgesinde yer alan Fransa’nın Roma’sı diye geçen Nimes şehrinde tarih, kültür, gastronomi, etkinlik ve network dolu 6 gün geçirdik.

Atout France’ın düzenlediği 1 – 6 Ekim tarihlerinde katıldığımız organizasyonda 1 – 2 ve 3 Ekim tarihlerinde Villeneuve Lez Avignon, Pont du Gard, Uzes ziyaretlerimizden sonra 4 ve 5 Ekim tarihlerinde 90 tur operatörü, seyahat acentası, DMC firmasının yanı sıra Fransa’nın değişik bölgelerinden katılan oteller, havayolu, tedarikçi, restoran, şov mekanları ve kongre & ziyaretçi bürolarından gelen temsilciler ile çok verimli bir workshop gerçekleştirdik.

“AKILDA KALICI BİR ETKİNLİĞİ GERİDE BIRAKTIK”

Programın genelinde özenle seçilmiş otel konaklamalarımız, restoran seçimleri, transfer araçları, şov gösterileri ile akılda kalıcı bir etkinlik yaşadığımızı paylaşmak isterim.

KISACA NIMES HAKKINDA…

Özellikle Nimes katılımcılar olarak bizleri büyüledi! Çok şirin bir kasaba havasında olan şehir; kafe, bar, restoranları, şehrin birçok noktasına yayılan heykel ve enstalasyonları, farklı bütçelere hitap eden otelleri, şehre yayılan pozitif enerji, ilk bakışta Kolezyum’a benzeyen Nimes Arenası, korunmuş nadir Roma tapınaklarından olan Maison Carree ve Çeşmeler Bahçesi (Jardins de la Fontaine) ile şehre gelecek ziyaretçilerini beklemektedir.

Hüseyin Kurt / Oliva MICE Sahibi – I-MICE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı


HAKAN ŞEN: OCCITANIE BÖLGESİ KLASİK FRANSA TURLARINA ALTERNATİF OLACAK YENİ BİR DESTİNASYON

Hakan Şen / Dali Events Kurucu Ortağı

Gayet verimli bir organizasyon oldu. 3 gün fam trip, 2 gün de workshop’lar oldu. Fransa’nın Occitanie bölgesinde yer alan başta Nimes ve diğer şehirleri gördük.

Fransız şehirlerine göre oldukça sıcak olan Nimes, tarih barındıran içerisinde birçok farklı aktivitenin yapılabileceği bir şehir.

Kaldığımız oteller, hizmet kalitesi, insanların güler yüzlülüğü beni sanki bir Akdeniz ülkesinde, klasik İtalya ya da Yunanistan’ın bir kentindeyim gibi hissettirdi. O anlamda da bizim yoğun olarak çalıştığımız Paris destinasyonundan ayrılıyor. Workshop’larda da aşağı yukarı 35 tane farklı tedarikçi, otel ve bizim iş ortağımız olabilecek transfer firmaları ve benzerlileriyle görüştük.

Hem Occitania bölgesi için hem Nimes şehri için hem de Fransa’nın farklı noktaları arasında yer alan Nice, Manoca, Paris gibi kentlerde faaliyet gösteren meslektaşlarımız ile ilişkiler geliştirme fırsatı bulduk.

Klasik olarak yaptığımız Paris destinasyonundaki ve herkesin artık sıkıldığı turlara ciddi bir alternatif olacağını düşünüyorum.

GASTRONOMİ, TARİH VE SANATIN BULUŞTUĞU DESTİNASYON

Fiyatlar da daha rekabetçi bu bölgede ve THY’nin ve Air France’in da temsilcileriyle görüştük. Gelişlerde ve yurt içindeki, Fransa içindeki transfer ve bağlantılar da oldukça güçlü. O anlamda da müşterilerimize hem hizmet kalitesi olarak hem Fransa’da farklı bir deneyim yaşamak için gastronomi, tarih, sanat birçok şeyin buluştuğu bir destinasyon. O anlamda çok rahat önerebileceğimizi düşünüyorum. Çok yakın bir zamanda da umarım burada çalışma fırsatımız olur.

Hakan Şen / Dali Events Kurucu Ortağı


BARIŞ ÖZTÜRK: EN ÖNEMLİ ARTISI YAKIN ÇEVREYE OLAN DİREKT UÇUŞLAR  

Barış Öztürk / Travelzone Genel Müdürü

1 – 6 Ekim tarihlerinde Atout France’ın düzenlediği bu organizasyon oldukça verimli oldu. Occitania bölgesi bizim zaten tur yaptığımız alanlardan biriydi ama bu sefer bu bölgeyi ve Nimes kentini daha detaylı bir şekilde gördük.

Bu organizasyon kapsamında Fransa tanıtım ofisinin yani Atout France’ın doğru kişileri, doğru zamanda ve doğru yere çağırmış olduğunu gördük. Bu noktada aslında bizim yöneticilerimiz tarafından örnek alınabileceğini ve fuarlara hosted buyer’ları çağırdığınızda aslında ne kadar doğru adrese yoğunlaşmak gerektiğini anlamış olduk.

“AKDENİZ SAHİL BANDINA OLDUKÇA YAKIN…”

Bu bölge sadece Nimes nazarında değil Cannes olsun, Provence Bölgesi olsun diğer taraftan Barcelona’ya çok uzak değil. Bölge Akdeniz sahil bandı oldukça yakın…

Bu bölgenin avantajı en önemli avantajı hem Türk Hava Yolları tarafından hem de Pegasus tarafından uçulan bir bölge. Hem Touluse olsun; hem Marsilya olsun; hem de Nice olsun… Diğer taraftan Barcelona ve Bordeux olsun. Çevre bölgelere çokça sefer düzenleniyor.

Barış Öztürk / Travelzone Genel Müdürü


BURCU EGE: OCCITANIA BÖLGESİ 400 – 500 KİŞİLİK ORGANİZASYONLAR İÇİN İDEAL DESTİNASYON

Burcu Ege / PCO CONMARK Satış ve Pazarlama Direktörü

Atout France ile çok keyifli, içerikli ve verimli bir 6 gün geçirdik. Gezimizin ilk üç gününde yaptığımız fam trip ile Occitania bölgesindeki harika yerleşim bölgelerini, bölgenin tarihi miraslarını ve gastronomi açısından zenginliklerini keşfettik. Çok güzel ve titizlikle hazırlanmış bir fam trip oldu. Atout France’a tekrar çok teşekkürler bu güzel organizasyon için…

Gezinin ardından Nimes’de gerçekleştirilen iki günlük workshop programında, Occitania bölgesi yerel turizm ofislerinin yetkilileriyle birebir görüşmelerle çok daha detaylı bilgi alarak; bölgenin toplantı ve kongre turizmi açısından ne kadar elverişli olduğuna dair sorularıma cevap bulabildim.

“DİREKT UÇUŞLAR ÖNEMLİ BİR AVANTAJ”

Bölgeye ulaşımın Türk Hava Yolları’nın Marsilya uçuşu ile direkt olması; çevre kasaba ve şehirlere havalimanından en fazla 1 saatlik karayolu seyahati ile ulaşılması bölgeyi kongre ve toplantılar için çok verimli hale getiriyor.

Nimes’in harika tarihi Arenası’nda gerçekleştirilen workshoplar esnasında Nimes ve Occitania bölgesinin çok büyük olmayan toplantı, seminer ve lansman grupları için çok uygun bir destinasyon olduğunu keşfetmiş olduk. 400 – 500 kişiye kadar olabilecek etkinlikleri çok rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede salon ve event alanları hemen hemen her küçük şehrinde bulunmakta.

TARİHİ, KÜLTÜRÜ VE AKDENİZ İKLİMİYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Müzeler ve tarihi alanların bu eventler için özellikle kullanılıyor olabilmesi, bölgenin harika iklimiyle ve bölge sakinlerinin Akdeniz etkisi taşıyan kültürü ile birleşince Occitania’yı gerçekten toplantı ve kongre turizmi için çok cazip bir destinasyon yapıyor.

Burcu Ege / PCO CONMARK Satış ve Pazarlama Direktörü


TANSEL YİĞİTER: OCCITANIA BÖLGESİ ŞEHİRLERİNİ DE PROGRAMIMIZA EKLEYECEĞİZ

Tansel Yiğiter – Tatilbudur Yurtdışı Operasyonlar Yöneticisi

Atout France’ın düzenlediği fam trip ve workshop organizasyonunda birçok farklı ülkeden 150’den fazla katılımcı ile Güney Fransa bölgesinde Türkiye’de Nice – Monaco – Marsilya – Aix de Provence gibi popüler şehirlerin dışında Nimes, Avignon ve Uzes gibi şehirleri keşfetme şansımız oldu. Tesislerin kalitesi, tarihi eser ve şehirlerin doğal güzelliğinin yanında yapılan organizasyonun başarısı tüm katılımcıları büyüledi.

Türk Havayolları’nın bölgede birçok şehre uçuş sağlamasının avantajı ile bölgede yeni şehirleri de tur programlarımıza ekleyerek misafirlerimize zengin içerikli programlar ile eşsiz bir tatil deneyimi sunarak, pax sayılarımızı çok daha fazla artıracağımıza inanıyoruz.

Fransa; kültür, gurme ve deniz – kum – güneş turları açısından oldukça fazla alternatiflere sahip ve 2020 itibariyle misafirlerimiz Fransa’yı birçok şehir alternatifi ile keşfedecek.

Tansel Yiğiter – Tatilbudur Yurtdışı Operasyonlar Yöneticisi


KEREM GÜRSOY: OCCITANIA BÖLGESİ SETUR MÜŞTERİ PORTFÖYÜNE OLDUKÇA UYGUN BİR BÖLGE

Kerem Gürsoy / Setur Yurtdışı Turlar Yöneticisi

Çok kaliteli ve iyi etüt edilmiş bir organizasyonda ağırlandık. Oteller, yemekler, turlar hepsi çok organize ve güzeldi.

“OCCITANIA BÖLGESİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE PORTFÖYÜMÜZDE YER ALACAK”

Occitania bölgesi Setur müşteri portföyüne oldukça uygun bir bölge. Şık butik otelleri, lüks restoranları, müzeleri,  tarihi ve turistik caddeleri ile son derece etkileyici bölge. Fransa’nın hali hazırda 5 bölgesine tur organize ediyorduk. Occitania bölgesi de önümüzdeki dönemlerde ürün portföyümüzde yer alacak.

Kerem Gürsoy / Setur Yurtdışı Turlar Yöneticisi


HANDE ARSLANALP: YENİ TRENDLERE, YENİ PROJELERE YÖNLENDİREN ÇOK BAŞARILI BİR ORGANİZASYONDU

4 – 6 Ekim 2019 tarihler arasında Fransa’nın Nimes kentinde gerçekleşen Workshop France Mediterrante organizasyonu son derece güzel düzenlenmiş. Bizleri Fransa’daki tedarikçilerle, otellerle, DMC’ler ile, event ve organizasyon düzenleyenlerle buluşturan ve bu kapsamda bilgi alışverişinde bulunduğumuz, karşılıklı yeni trendlere, yeni projelere doğru yönlendiren çok başarılı bir organizasyon oldu.

Hande Arslanalp / İtaltur Genel Müdürü

Ben uzun yıllardır çeşitli workshop’lara, birçok kongrelere, toplantılara ve fuarlara katılmış bir kişi olarak Workshop France Mediterrante organizasyonundan son derece tatmin oldum.

“YENİ FİKİRLER VE PROJELER GELİŞTİREBİLECEĞİMİZ BİR WORKSHOP OLDU”

Fransız tedarikçiler konularında farklı öneriler sunabilen, farklı fikirler geliştirebilen yeni projelerin içerisinde yer alabileceğimiz, bilgilerimizi güncelleyebildiğimiz son derece yeterli ve bizi tatmin eden kişi ve kuruluşlardı. O açıdan son derece başarılı bir organizasyondu.

Ayrıca workshopların dışında gerçekleştirilen ve katılımcılara yönelik programlar da çok neşeli, network’u kuvvetli, iyi düzenlenmiş, iyi organize edilmiş; bize gerçekten ilham veren, bizi yeni insanlarla tanıştıran, bizim hem eğlenmemizi hem de bilgi alışverişinde bulunmamızı sağlayan çok başarılı bir organizasyondu. Benim açımdan sonra faydalı bir organizasyon oldu.

Hande Arslanalp / İtaltur Genel Müdürü