Cruise gemisinde yolcular isyan etti

Last Updated on 11 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

ABD bandıralı cruise gemisinde yolcular sunulan kötü hizmet ve geminin, vaat edilen güzergaha uymaması nedeniyle gemide protesto düzenlediler.

Geziyi düzenleyen kruvaziyer firması, 5 bin 300 İngiliz Sterlini karşılığında yolcularına Norveç’in turistik fiyortlarına, Fransa, Amsterdam ve İzlanda’ya 5 yıldızlı otel kalitesinde yolculuk edeceklerini taahhüt edip, vaat edilen güzergah ve kaliteyi sağlayamayınca yolcular geminin salonunda turizm firmasını protesto etti.

Virahaber’in aktardığı habere göre; isyanın eşiğine gelen yolcular, kötü yemek kalitesi, çalışmayan tuvaletler, değişen güzergah ve gemi mürettebatının yetersiz açıklamalarından şikayet ettiler.

NORVEÇ FİYORTLARINDAN GERİ DÖNDÜ GLASGOW’A YANAŞAMADI

İki bin kişilik yolcu gemisi, Norveç fiyortlarına sadece uzaktan yaklaşıp kötü hava koşulları nedeniyle, İskoçya’nın Glasgow şehrine döndü. Fakat demir atma izni alamayarak, İrlanda’nın Belfast şehrine gitti.

PARALARINI GERİ İSTEDİLER

Yüzlerce yolcu, Belfast’a ulaştıklarında geminin salonunda toplanıp protestoya başladılar. İngiliz, Amerikalı ve Çin vatandaşı turistler, kendilerini Londra’ya geri götürmeleri için mürettebat ile tartışarak paralarını geri istedi.

Turistik firma ise yolculara, bir sonraki yolculukta kullanılabilecekleri yüzde 25’lik hediye çeki önerdiler.