Barış Öztürk: Yeni destinasyonlarımızla 2020 yılı hedefimiz %30 büyüme

Travelzone Genel Müdürü Barış Öztürk

Last Updated on 12 Ekim 2019 by Yaşar Çelik

Röportaj: Yaşar Çelik / Yayına hazırlayan: Cem Bişkin


Destinasyon yönetimi (DMC) firması Travelzone’un Genel Müdürü Barış Öztürk ile markanın yürüttüğü faaliyetler, sunduğu hizmetler, 2020 yılına yönelik hedeflerini konuştuk. Bunların yanı sıra Barış Öztürk, kısa bir 2019 yılı değerlendirmesinde bulundu.

Turizm sektörüne ilk olarak 2000 yılında Öger Tour ile giriş yapan Barış Öztürk, 2012 yılında kendi firmasını kurma kararı alır. Yedi yıldır Travelzone markasının genel müdürlüğünü üstlenen Barış Öztürk; acentalara destinasyon yönetimi alanında hizmet ve ürünler sunuyor.

DÜNYA ÇAPINDA DÖRT OFİS

Outgoing alanında acentalara B2B çözümler sunan Travelzone markasının İstanbul ofisinin yanı sıra yurt dışında da Roma, Paris ve Tayland’da olmak üzere dünya çapında dört ofisi bulunuyor.

40 BİN KİŞİLİK PAX

Türkiye’den gerçekleştirdiği outgoing operasyonlar kapsamında 40 bin kişilik pax’a sahip olan Travelzone; diğer yandan İtalya ve Uzakdoğu’daki Travelzone ofisleriyle hem leisure anlamında hem de MICE anlamında da servis sağlayıcı roller üstleniyor.

2019 BEKLENENDEN DAHA İYİ BİR SEYİR İZLEDİ

İlk olarak 2018 yılında döviz kurlarında yaşanan hızlı yükselişe dikkat çekerek; 2019 yılını değerlendirmesini istediğimiz Travelzone Genel Müdürü Barış Öztürk; sanılanın ve genel kanaatin aksine 2019 yılında, yurt dışı satışlarının beklenenden daha iyi bir seyir izlediğine dikkat çekti.

Ağustos 2018’de döviz kurlarındaki hızlı artışın ilerleyen süreçte stabil bir hal almasıyla yurt dışı tatil paketlerine yönelik ilginin arttığını belirten Barış Öztürk; yurt içi fiyatlarının da Euro’ya endekslenerek üst seviyelere çekilmesiyle yurt dışı tatillerine yönelik talebin yeniden eski seviyelere ulaştığını ifade etti.

Travelzone Genel Müdürü Barış Öztürk; “2019 için ilk etapta kötü bir manzara, kötü bir beklenti vardı. Fakat bu kötümser beklentiler gerçekleşmedi. Aksine herkes için iyi bir sene oldu” dedi.

TRAVELZONE MARKASININ 2020 HEDEFLERİ

Travelzone’un, ağırlıklı olarak İtalya ve Fransa başta olmak üzere İspanya, Hollanda, Benelüks ülkeleri gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Uzakdoğu’da da Travelzone ofisinin bulunduğu Tayland başta olmak üzere; Hong Kong, Singapur, Malezya, Vietnam, Kamboçya, Çin gibi ülkelere de operasyonlar düzenlediklerini belirten Öztürk; 2020 yılında bu destinasyonlara yenilerini ekleyeceklerini açıkladı.

İŞTE YENİ TRAVELZONE DESTİNASYONLARI…

2020 yılında Travelzone olarak yüzde 30’luk bir büyümeyi hedeflediklerini açıklayan Barış Öztürk; hizmet sundukları ve faaliyet gösterdikleri destinasyonlarına yenilerini ekleyeceklerini ve bu yeni destinasyonların arasında Amerika, Küba, Güney Amerika ülkeleri, Güney Afrika, Japonya ve Kore’nin yer aldığını belirtti.

ACENTALAR NEDEN DMC FİRMALARI İLE ÇALIŞMALI?

Son olarak Travelzone Genel Müdürü Barış Öztürk’e acentaların neden DMC firmalarını tercih etmesi gerektiğini sorduk. Barış Öztürk bu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Birincisi; DMC firmaları risk faktörünü ortadan kaldırıyorlar. Örneğin X acentasının riskini Travelzone olarak biz üzerimize alıyoruz. Zarar payını minimuma indiriyoruz. Diğer yandan DMC firmaları olarak, yüksek montanlı satın alımlar ve bu alımlarda konsolidasyon yaptığımız için bu noktada birim maliyetleri düşürüyoruz. Birim maliyetlerden kastım genel olarak uçak, otel, transfer gibi turun bütünlüğünü sağlayan argümanlar… Bu argümanları toplu alım yaptığımızda konsolide olarak elde ettiğimizde; kişi başına sağlanan maliyetler oldukça düşmüş oluyor.”