“Bizim derdimiz seçim değil, sorunların çözülmesidir”

Tigris Turizm’in CEO’su Davut Günaydın
Tigris Turizm CEO’su Davut Günaydın

Last Updated on 12 Ekim 2019 by Yaşar Çelik

“TÜRSAB Tek Yürek” sloganı ile Temmuz ayında 400″ün üzerinde acente önünde TÜRSAB Başkan adaylığını açıklayan Tigris Turizm’in CEO’su Davut Günaydın, çalışma arkadaşlarının katılımıyla Sirkeci Levni Hotel’de Turizm basını ile bir araya geldi.

KENDİMİZİ ANLATMAK İÇİN SAHADAYIZ

Saha çalışmalarımızda acentelerimizin sıkıntılarını dinlemek ve kendimizi anlatmak için yaklaşık 3 bin meslektaşımızı ziyaret ettik. Görkemli toplantılardan kaçınarak küçük toplantılarla kahvaltılarda buluştuk. İnteraktif toplantıların yapısından şüphe duyduk. Küçük katılımlı toplantılar yaptık. Kalabalıklarda gövde gösterisi yapmak istemedik. Ben içinizden biriyim. İyi ki bu mesleği seyahat acenteliği işini seçmişim. Bu seçimimin mutluluğunu adaylık süresi içinde yaşıyoruz görüyorum ki bu teveccüh karşısında mahcup olmayız.

BİR ALLAHTAN BİR DE MAHÇUP OLMAKTAN KORKARIM

İki şeyden korkuyorum bir Allahtan birde Mahçup olmaktan mahcup olmamak için çok çalışıyor analizler yapıyor sorun tespiti yapıp toplantılar yapıp istişarelerle sonucunda çözüm üretiyoruz.

TEK PUSULAMIZ VARDI SAPMA YOK

TÜRSAB Başkan Adayı Davut Günaydın; Yola çıkarken tek pusulamız var demiştik. TÜRSAB şemsiyesi altında bulunan acentelerimizin gösterdiği yoldan gideceğimizin taahhüdünü vermiştik yolumuzda sapma yok diyerek yeniledi. Tek yürek olarak çıktığımız bu yolda acentelerimizin menfaati için, çözüme ulaşmak için, hiçbir hamleden korkmayacağız Tek yürek olacağız. TÜRSAB’a faydası olacak tüm acentelerimizi Tek Yürek olmaya davet ediyoruz dedi.

KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM

TÜRSAB Başkan adayı ve Tigris Turizm’in CEO’su Davut Günaydın, “Yönetim ve koltuk sevdası adına herhangi bir grupla birleşmemiz ve medet ummamız mümkün değildir. Ben kimsenin adamı değilim. Tek yürek şu gurupla pratokol imzaladı böyle bir şey yok. Algı yaratmak istiyorlar. Buradan açıkça söylüyorum. Ben kimsenin adamı değilim. Acentelere hizmet için geliyorum. Bizimle birlikte olmak isteyen herkes Tek Yürek’e gelsin” dedi.

ALGI YARATANLARI DA KUCAKLAYACAĞIM

Biz algı yaratan arkadaşlara sesleniyoruz onlara kucağımızı açıyoruz. Gelin hep beraber TÜRSAB için çalışalım diyoruz. Hele koltuk sevdamız hiç yok. Benim istediğim şey koltuklar değil acentelerin gönlüdür. Tek yürek olarak yola çıktık tek yürek olarak yolu bitireceğiz. Maç başladığında kural değiştirmek bize yakışmaz. Herhangi bir grupla birlikte olmayı üyelerimize saygısızlık olarak görüyoruz. Bir sıkıntımız olmazsa, sağlığımız engellemezse bu karardan dönmemiz söz konusu değildir dedi.

ARKADAŞIM SEN HAKİM MİSİN?

Davut Günaydın; Birde İbra olmamış üyenin aday olması konusu var. Büyük sıkıntılar varmış diye algı yapıyorlar. Arkadaşım sen hakim misin? Değilsin Sen bu kanunları araştırdın mı? Araştırmadın. Eee nereden biliyorsun? Ben söyliyeyim. Ekip olarak hukuki olarak hiçbir sıkıntımız yok. Hukuki sıkıntımız yok ama vicdani sıkıntımız da yok. Biz ezber bozan birlik ve beraberlik için yola çıktık. Yoksa tüm çalışmalar havada kalır. Ne istediğimizi ve neden istediğimizi biliyoruz. Bunu da sizleri aydınlatmak için söylüyorum ekşi yemek yemedik ki midemiz ağrısın dedi.

BU TEK YÜREK TÜRSAB’a HİZMET İÇİN ÇARPIYOR

Son günlerde birliğimize yakışmayan hareketleri şiddetle kınıyoruz. TÜRSAB’ta görev almak isteyen kişiler Ne söylediğinizden çok Ne söylememeniz gerektiğini bilin. Düşünün, gerginlik yaratacak tüm hareketlerden kaçının. Bu hareketler sektördeki diğer paydaşlarımızın elini güçlendirip gülmesine neden oluyor. Bu hareketlerden kaçınmalıyız. TÜRSAB’ın aleyhine olacak her türlü hareketin karşısındayız. Birleştirici her türlü hareketin yanındayız. Biz hiçbir zaman gereksiz açıklama yapmayacağız. Meslektaşlarımızı incitmeyeceğiz. Yalan haber, kin, iftira ve nefretten uzak duracağız.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ

Biz yola çıktığımızda “darılma küsmek için bahaneler arayacağına Sevmek ve sevilmek için çareler ara” demiştik. Biz bu yoldayız. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun TÜRSAB için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Dışarıdan bakıyor Havayolları paramparça olmuş bir birlik var ben istediğimi bu birliğe yaptırırım algısı oluşuyor. Bazı arkadaşlarımızın işine geliyor bazılarının gelmiyor. Tartışmalar bundan çıkıyor.

EMPATİ KURALIM ORTAK BİR YOL BULALIM

Empati kuralım ortak bir yol bulalım ortak bir noktada sorunlarımızı çözelim. Şimdi TÜRSAB’a sahip çıkma zamanıdır.Bizim ihtiyacımız olan tek şey birlik beraberliktir. BTK Seçimleri birliğimiz için hayırlı olsun. Bizde BTK Seçimlerini bekliyor ve start vereceğiz.35 Bölgede toplantılarımız var. 35 bölgede 6 bin meslektaşımızla buluşacağız. Planımız belli gideceğimiz bölgeler belli. Yanlış anlaşılma olmasın diye BTK seçimleri gerçekleşmesini bekliyoruz. TÜRSAB’a kim faydalı olacaksa biz onu davet edeceğiz. O bizden Bu sizden diyerek ayrımcılık yapmayacağız. TÜRSAB’a kimin faydası dokunacaksa başımızın üstünde yeri var diyeceğiz. Sektörü savunabilecek sektöre faydası dokunacak meslektaşlarımızı davet edeceğiz.

YÖNETİM KURULU’NU İSTİŞARE HEYETİ SEÇECEK

Yönetim kurulunuz hazır mı diye bir soru aldım onu da cevaplıyayım. 50 kişilik bir istişare heyetimiz var. Bu heyet liyakat sahibi işinin ehli sektöre fayda getireceğine inandığımız tüm meslektaşlarımızı istişare heyetimize yönlendireceğiz oradan çıkacak sonuca göre yönetim kurulunu belirleyeceğiz. Seçimlerden 20 gün önce açıklarız diye düşünüyorum dedi. Bizim derdimiz seçim değildir. Bizim derdimiz bu kadar çözümün çözülmesidir.

EKİP ODAKLI BİR ÇALIŞMA İSTİYORUZ

Lider odaklı bir çalışma istemiyoruz, Ekip odaklı bir çalışma istiyoruz. TÜRSAB acentelerinin önünü açacak her türlü çalışmanın içinde bulunacağız. Rehber konusunda sıkıntılar var. Otel konusunda sıkıntı var. Uçak biletlerinde sıkıntı var. Bizim en büyük sıkıntımız uçak biletidir. Anlamsız bir haksız rekabet var. Bizim manifestomuzda bu da var biz bu sorunları çözeceğiz. Biz sektörel disipline önem veriyoruz. Koymuş olduğumuz kurallara önce kendimiz uyacağız. 1618 sayılı özel bir kanunumuz var. Herkes yazıyor çiziyor. Biz bu kanuna dokundurtmayacağız. Biz sıkı sıkı sarılacağız. Bu kanun revize edilmesi günün şartlarına uyarlanması gerekiyorsa düzenleme yapacağız. Günün şartlarına uygun bir 1618 için çalışacağız. Sektörün tüm sıkıntılarını biliyor ve çözümlerini profesyonel ekibimizle çözeceğiz.

TATLI DİL İLE KUCAKLAYACAĞIZ

TÜRSAB’da başkan adayları en az iki dil bilmesi ile ilgili bir soru gelmişti. Bu konuya da kendi adıma açıklık getireyim. Ben Davut Günaydın olarak 2’den fazla yabancı dil biliyorum. Esas önemli olan bir dil var ki o da tatlı dildir. Biz bu tatlı dili ekipçe çok iyi kullanıyoruz. Tüm üyelerimizi tatlı dil ile kucaklıyoruz. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize sarılacağız tatlı dille bütün sorunları çözeceğiz. Yolu sevgiden ve saygıdan geçen herkesi selamlıyoruz diyerek sözlerine son verdi.