Anadolu Kültürel Girişimcilik’ten özel Göbeklitepe Sergisi

Last Updated on 23 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin ticari işletmesini yapan Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), Göbeklitepe için özel bir sergi düzenledi.

İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde ziyarete açılan Bereketli Hilal Sergisi, dokumadan mücevher ve takı tasarımına, heykelden mühür koleksiyonuna birçok eseri barındırıyor.

TARİH YENİDEN YAZILIYOR

Sergide Fırat Neziroğlu, Özge Günaydın ve Eren Şahan Bağcı gibi sanatçıların imzası bulunuyor. #TarihYenidenYaziliyor etiketi ile açılan “Bereketli Hilal” Sergisi, 28 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

SANATÇILARLA İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

İstanbul Harbiye Askeri Müzesi, 1 hafta boyunca çok özel bir sergiye ev sahipliği yapacak.

2019’un “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesiyle gerçekleşen tanıtımlara bir yenisi daha eklendi.

Anadolu Kültürel Girişimcilik, sanatçılarla iş birlikteliği yaparak Bereketli Hilal Sergisi’ni ziyarete açtı.  Sergide Fırat Neziroğlu, dönemin sosyal hayatını buğday ve başak gibi figürlerde imgeleyerek eserlerini, dokuma üzerinden ışık yansımaları ile ifade ediyor. Sergiye katılan bir diğer sanatçı heykeltıraş Özge Günaydın, bu zamana kadar kazılarda gün yüzüne çıkarılan taş kabartmaları ve doğa motiflerini “Fertile Crescent by Özge Günaydın” mühür koleksiyonu ile sunuyor. Tasarımcı Eren Şahan Bağcı ise kazı bölgesinde keşfedilen motiflerden 2019 Göbeklitepe Yılı için bir mücevher ve takı koleksiyonu sergiliyor.

HALİL KORKMAZ: GÖBEKLİTEPE’NİN SANATSAL VE KÜLTÜREL DEĞERİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Göbeklitepe’nin sadece Türkiye’nin değil, dünya tarihinin evrensel bir parçası olduğunu ifade eden Anadolu Kültürel Girişimcilik İcra Kurulu Başkanı Halil Korkmaz; “Mısır piramitlerinden ve İngiltere’deki Stonehenge anıtından yaklaşık 7 bin 500 yıl daha eski bir geçmişe sahip olan Göbeklitepe, insanlık tarihine ilişkin bilinen tüm bilgilerin yeniden yazılmasını sağlayan ve tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan muazzam bir değerimiz. Anadolu’nun tarihi ve kültürel zenginliğini en açık biçimde ortaya koyan Göbeklitepe’yi muhafaza etmek, gelecek kuşaklara aktarmak için bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Biz de Anadolu Kültürel Girişimcilik olarak Göbeklitepe’nin tarihsel olduğu kadar sanatsal ve kültürel değerini herkese göstermek için katkı sağladığımız Bereketli Hilal Sergisi’ne herkesi bekliyoruz” dedi.