Ceylan Gürs: İstanbul’a yeni bir değer kazandırmak için bu yola çıktık

Galata's Hotel Genel Müdürü Ceylan Gürs

Last Updated on 16 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

İstanbul Karaköy’de “Tarihin içinde huzur ve konfor” mottosuyla yola çıkan Galata’s Hotel kapılarını konuklarına açtı. Butik ve “tailor made” hizmetiyle fark yaratmayı hedefleyen Galata’s Hotel’in Genel Müdürü Ceylan Gürs ile otelin mimarisi, hedefleri ve izleyecekleri yol haritası hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte kapılarını konuklarına yeni açan Galata’s Hotel’e ilişkin detaylar…

Yirmi yıldır turizm sektöründe, Almanya ve İskandinavya pazarından Türkiye’ye incoming operasyonlar gerçekleştiren aile şirketi Plus Tour bünyesinde çalışmalar yürüten Ceylan Gürs; Galata’s Hotel’in açılışıyla konaklama sektörüne geçiş yapmış bir isim…

20 YILLIK ACENTACILIK DENEYİMİNİN ARDINDAN…   

İsveç doğumlu Galata’s Hotel Genel Müdürü Ceylan Gürs bundan sonraki süreçte 20 yıllık acentacılık deneyimini Galata’s Hotel için sergileyecek.

Geçmişte kısa bir süreliğine ön büro deneyimine sahip olan Ceylan Gürs, ilk olarak bizlere İstanbul Karaköy’de yeni açılan Galata’s Hotel hakkında bilgiler verdi.

Galata's Hotel
Galata’s Hotel

PLUS TOUR’UN İSTANBUL’DAKİ İLK OTELİ: GALATA’S HOTEL

Plus Tour’un sahibi Sarp Aral’ın Antalya’da da otel yatırımlarının bulunduğunu belirten Gürs; Galata’s Hotel’in Plus Tour’un İstanbul’daki ilk otelleri olduğuna ve bu yatırımı gerçekleştirirken öncelikli hedeflerinin ticari kazançtan çok “İstanbul’a yeni bir değer kazandırma” olduğuna dikkat çekti.

“ÖNCELİKLİ AMACIMIZ İSTANBUL’A YENİ BİR DEĞER KAZANDIRMA”

Galata’s Hotel Genel Müdürü Ceylan Gürs otele ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Plus Tour bünyesinde Antalya’da da otellerimiz bulunuyor. Galata’s Hotel, İstanbul’daki ilk otelimiz ve bu yatırımdaki öncelikli amacımız İstanbul’a yeni bir değer kazandırma oldu. Bu nedenle Galata’s Hotel, özenerek; her detayına önem vererek inşa ettiğimiz ve İstanbul’a hediye etmek istediğimiz bir otel oldu. Otelimiz 52 odalı; farklı oda tiplerimiz mevcut fakat odalarımız çok büyük değişkenlik göstermiyor. Odalarımız dekorasyon ve metrekare olarak birbirine yakın bir yapıya sahip…

Galata's Hotel
Galata’s Hotel

GALATA’S HOTEL’İN SUNDUĞU İMKANLAR

Otel bünyesinde SPA, havuz, hamam, spor salonu ve 3 tane toplantı salonunun bulunduğunu ifade eden Ceylan Gürs; bunların yanı sıra Galata’s Hotel’de iki farklı restoranla hizmet vereceklerini açıkladı.

İKİ FARKLI RESTORAN KONSEPTİ

Bu iki restorandan birinin İstanbul’un son dönemde oldukça rağbet gören “butik burgerci” olarak tanımlanan Akali Burger’in olacağını açıklayan Gürs, otelin teras katında ise Chef Mezze’nin “Chef Meyhane” markası altında meyhane kültürü ve farklı lezzetleri otelin müşterilerine sunacağını belirtti.

Galata's Hotel
Galata’s Hotel

Ceylan Gürs, Galata’s Hotel’in mimari yapısında göz önünde bulundurdukları kriterler ve otelin mimari özellikleri hakkında ise şu açıklamalarda bulundu:

GALATA’S HOTEL BİR ATRİUM OLARAK İNŞA EDİLDİ

“Otelimizin mimarı İTÜ öğretim görevlilerinden Çiğdem Eren… Otelimizin çatısı saydam bir yapıya sahip; Galata’s Hotel bir atrium olarak inşa edildi bu nedenle otelimiz çok güzel ışık alıyor. Otelimizi düşey galeri olarak tasarladık. Bu nedenle otelimizde sanat, contemporary art konsept olarak ön plana çıkacak. Otelimizin koridorlarında sanatçıların eserlerini sergileyebiliriz ya da karma sergi tarzında bir konsept oluşturabiliriz.

GALATA’S HOTEL’İN HİZMET ANLAYIŞI

Günümüzde yoğun rekabetin yaşandığı konaklama sektöründe Galata’s Hotel olarak nasıl bir yol izleyeceklerini; nasıl bir hizmet anlayışı benimseyeceklerini sorduğumuz Galata’s Hotel Genel Müdürü Ceylan Gürs; otel olarak rekabet gücünü fiyat politikasıyla değil sundukları butik ve kişiye özel (tailor made) hizmet anlayışıyla ve otelin konumuyla sağlayacaklarını ifade etti.

Galata's Hotel
Galata’s Hotel

“ÖNCELİKLİ HEDEF KİTLEMİZ İŞ İNSANLARI VE BLEISURE SEYAHATLERİ TERCİH EDENLER OLACAK”

Ceylan Gürs bu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Rekabet ortamında bizim elimizi güçlendirecek birçok kriter söz konusu… Bunlardan bir tanesi otelimizin yeni olması; ikincisi biz, 4 yıldızlı Galata’s Hotel’imizde 5 yıldızlı otel hizmeti sunuyoruz. Plus Tour olarak da her zaman benimsediğimiz ilke hizmet kalitesiyle ön plana çıkmak oldu, hiçbir zaman fiyat odaklı bir politika izlemedik. Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimiz oldu. Galata’s Hotel olarak öncelikli hedef kitlemiz iş insanları ve bleisure seyahatlerini tercih edenler olacak. İş insanlarına “tailor made” anlayışıyla hizmet sunacağız. Tabi ki her pazara ve yer kesime açığız ama önceliğimiz iş insanları olacak. Son olarak bizi güçlendirecek bir diğer kriter de otelimizin lokasyonu… Karaköy günümüzde, New York’un Soho’su gibi çıkış yapan bir yer. Bu da bizim gücümüze güç katacak bir kriter olacak.

İSKANDİNAVYALI TURİST NE İSTER?

Son olarak Galata’s Hotel Genel Müdürü Ceylan Gürs’e 20 yıldır İskandinavya pazarında önemli faaliyetler yürüten bir turizmci olarak; İskandinavyalı turistin beklentileri, davranış kalıpları ve profili hakkında görüş aldık.

Galata's Hotel
Galata’s Hotel

İSKANDİNAVYALI TURİSTİN PROFİLİ

İskandinavyalı turistlerin güvenlik unsuruna büyük önem verdiklerine dikkat çeken Ceylan Gürs; “İskandinav turist temkinli ve biraz ürkek davranır; güvenlik yeniden sağlandıktan sonra bile bir süre beklerler; önce Almanlar gelir, Amerikalılar gelir. En son ise İskandinavyalılar gelir” dedi.

“İSKANDİNAVYALI TURİST TEMKİNLİ DAVRANIR”

Ceylan Gürs, İskandinavyalı turistlerin profiline ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu: “İskandinavyalı turistler şehrin merkezinde olmak ister; konaklamaya çok yüksek miktarlarda harcama yapmaktan kaçınır fakat her gece güzel bir restoranda yemek yemek ister. Genellikle Perşembe – Pazar veya Pazar – Perşembe periyotlarında konaklamayı, seyahat etmeyi tercih ederler. İş programları imkan verdiği sürece şehrin olabildiğince fazla noktasını görmek isterler. İstanbul’a gelen bir İskandinavyalı turist Boğaz turu yapmak; muhakkak Tarihi Yarımada’yı görmek ister. Dolayısıyla bu lokasyon ve Galata’s Hotel olarak sahip olduğumuz oda metrekarelerimiz, mimari yapımız ve dizaynımız İskandinavyalı turistler için biçilmiş kaftan. Ama dediğim gibi İskandinavya Ülkeleri biraz ürkek bir pazardır. Kriz zamanında en önce iptal eden ve kriz bittikten sonra en son geri dönen onlar olur. Bu nedenle Galata’s Hotel olarak tek bir pazara ve tek bir kesime bağlı kalmayacağız.”