Antalya Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

Last Updated on 28 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Antalya Turizm Fuarı, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü kapılarını ziyaretçilere açtı. 20 yıl sonra Antalya’da düzenlenen ilk turizm fuarı olan ATF, 28 – 29 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde turizm sektörünün paydaşlarını ağırlayacak.  İşte Antalya Turizm Fuarı’nın açılış konuşmaları ve fuara ilişkin detaylar…

Yirmi yıl sonra Antalya’da düzenlenen ilk turizm fuarı olan Antalya Turizm Fuarı’na Türkiye’de ve uluslararası alanda faaliyet gösteren tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller ve otel zincirlerinin yanı sıra seyahat teknolojilerinin ve turizm sektörü tedarikçileri katılım gösterdi.

SEKTÖRÜN NABZINI TUTAN WORKSHOP’LAR

Antalya Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen workshop’lar kapsamında turizm teknolojileri, online platformlar, gastronomi, turizmde insan kaynakları, satış ve pazarlama, medya, otel yönetimi, dijital çağda acenta ve tur operatörlerinin yeri ve önemi, MICE, eğlence konu başlıkları ele alındı.

Bunların yanı sıra Antalya Turizm Fuarı’nda Almanya ve Rusya gibi başlıca pazarların uzmanları tarafından analizler ve turizmin tüm aktörleriyle yapılan beyin fırtınası toplantıları turizmcilere yeni perspektifler adına önemli katkılar sundu.

ANTALYA TURİZM FUARI KURUCUSU SELÇUK MERAL: BU FUARI ÜÇ AYLIK KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK

Antalya Turizm Fuarı’nın resmi açılış konuşmasını GM Center ve Antalya Turizm Fuarı’nın Kurucusu Selçuk Meral yaptı. Antalya’da, turizmin kalbinde bu organizasyonu yapmaktan dolayı gururlu olduklarını ifade eden Selçuk Meral; “Bu fuarı, üç aylık kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız. Bu heyecanı bizimle paylaşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başta olmak üzere; sponsorlarımız Calista Luxury Resort, Anex Tour, FTI Group, Pegas Touristik, Corendon Airlines’a ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Ünsal Üstel’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bizlere tüm imkanlarını sundular. Onlarla birlikte bu işi başardık. Katılımcı firmalarımıza desteklerinden ötürü teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca GM Center Ekibime canı gönülden çalışmaları için teşekkür ederim. Bize inanan herkese çok teşekkürler” dedi.

FTI TURKEY DİREKTÖRÜ HİCABİ AYHAN: TÜRKİYE’NİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

FTI Group Turkey Direktörü Hicabi Ayhan ise konuşmasına; “FTI Group, son yıllarda olduğu gibi bugün de Türkiye’nin yanında olmaya devam edecektir. İyi zamanda da kötü zamanda da Türkiye’nin yanındayız” diyerek başladı.

Türkiye’nin yanında olduklarını; Türkiye’ye yönelik ulaştıkları yolcu sayılarıyla ispat ettiklerini ifade eden Hicabi Ayhan; “Her zaman Türkiye’nin yanında olacağız. Gelecek yıllarda da Türkiye ile ilgili her türlü organizasyonda sizlerin yanında olacağız. Bu muhteşem organizasyonu gerçekleştiren GM Turizm ve Yönetim Dergisi’ni kutlarım. İlk yılında gerçekten başarılı bir organizasyona imza attılar. Antalya Turizm Fuarı’nın gelecek yıllarda büyüyerek devam edeceğine canı gönülden inanıyorum ve kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

ATSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ CAHİT ŞAHİN: BU FUAR BİZİ OLDUKÇA MUTLU ETTİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cahit Şahin ise, Antalya Turizm Fuarı açılış konuşmasına KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünsal Üstel’e ve katılımcılara teşekkürlerini sunarak başladı.

Cahit Şahin konuşmasının devamında “Turizm sektörünün tüm paydaşlarını Antalya ve ülke turizmi için böyle önemli bir organizasyonda bir arada görmek bizleri son derece mutlu etti. Özellikle Antalya Turizm Fuarı olarak bir ilki gerçekleştiren GM Center ve Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu önemli organizasyonun devamının geleceğine inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.

KKTC TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ÜNAL ÜSTEL: ANAVATAN’IN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, ilk olarak Antalya Turizm Fuarı’nı düzenleyen GM Center ve Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral ve ekibine böyle bir organizasyona imza attıkları için teşekkürlerini sunarak başladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin lokomotif sektörünün turizm olduğunu vurgulayan Bakan Ünal Üstel; eşsiz güzelliklere ve tarihi zenginliklere sahip olan Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası arenada baskı altında ve önemli ambargolarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

50 BİN TURİST SEVİYESİNDEN 2 MİLYON TURİSTE

Deniz ve hava ulaşımında ambargo uygulandığını Kuzey Kıbrıs’a yönelik direkt uçuşların olmadığını belirten Bakan Üstel; “bu zorlu koşullara rağmen turizmde bin yatak kapasitesiyle çıktığımız bu yolculukta bugün 26 bin yatak kapasitesine ulaştık. 50 bin turist rakamından 2 milyon turist seviyesine ulaştık. 2025 yılı için hedefimiz; 2 milyon turist ve 2 milyar dolar turizm geliri… Her ne kadar zorlu koşullar içerisinde olsak da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile yolumuzda ilerleyeceğiz ve koyduğumuz hedeflere ulaşmak için ne gerekiyorsa anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile yapacağız” dedi.

ANAVATAN TÜRKİYE BİRİNCİ SIRADA

Kuzey Kıbrıs turizminin en çok pay aldığı ülkenin Türkiye, ikinci sırada ise Avrupa pazarının olduğunu ifade eden Bakan Üstel; iki toplumu birbirine bağlayan, tarihten gelen güçlü bağlar sayesinde önümüzdeki süreçte de koydukları hedeflere ulaşacaklarına inandıklarını belirtti.

BAKAN ÜSTEL’İN TÜRKİYE’DEN TALEBİ

Kuzey Kıbrıs’a yönelik uygulanan izolasyon politikası nedeniyle Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını yineleyen Üstel; “Sizlerden isteğim: Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her insanın bir kez olsun Kuzey Kıbrıs’ı görmesidir. Kuzey Kıbrıs’ı pazarlayan tur operatörlerinin dışında geri kalan tur operatörlerinin de Kuzey Kıbrıs’a gelmeleri ve Kıbrıs’ın güzelliklerine şahit olmalarıdır. Kuzey Kıbrıs’ı her platformda öne çıkarmanızı işitiyoruz. Sizlere ihtiyacımız var. Kuzey Kıbrıs’ın size ihtiyacı var o yüzden bugün buralardayız ve sizlerle birlikteyiz” dedi.