59 milyon liralık icra turizm sektörünü nasıl etkileyecek?

Murat Ersoy

Last Updated on 29 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ikiz kardeşi Murat Ersoy’a Kuzey Irak’taki ortaklığından gelen uluslararası boyuttaki 59.5 milyon TL’lik haciz kararının önümüzdeki dönemde şirket, turizm sektörü ve siyasete yönelik etkilerini izlemek gerektiğini yazdı.

Çiğdem Toker dünkü “Kuzey Irak’tan gelen icra” başlıklı köşe yazısında Atlasjet ile Kuzey Irak’taki Zagros grubu ortaklığıyla kurulan Zagrosjet adlı havayolu şirketini ve o dönem şirketin yönetim kurulu başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ikiz kardeşi olan Murat Ersoy’un sözlerini kaleme aldı.

ORTAKLIKTAN MAHKEMEYE…

İki şirket arasında çıkan anlaşmazlıklardan dolayı ortaklığın uzun sürmediğini ve Atlasjet’in Irak’a yaptığı uçuşların durdurulması, Atlasjet’in de alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Zagrosjet’e ait bir uçağa İstanbul Atatürk Havalimanı’nda el koyması konunun mahkemeye taşınmasına neden oldu.

59 MİLYON 494 BİN 502 TL BORÇ

Bu olay sonucu Zagrosjet tarafından açılan davada dört yıl sonra icra kararı çıktı. Toker, “Merkezi Erbil’de bulunan Zagros Air Co. Ltd.’nin alacaklı sıfatıyla yaptığı takipte Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü, Ersoy hakkında ihtiyati haciz kararı kararı almış. Tektur Turizm adlı şirkete gönderilen karardaki borç miktarı 59 milyon 494 bin 502 TL 30 kuruş.

Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü’nün ihtiyati haciz kararının temelinde, Zagros Grubu’nun uçağın uçurulamamasından kaynaklanan zararının olduğu belirtiliyor. Bu konuda daha önce hazırlanıp mahkemeye sunulmuş bilirkişi raporlarında Zagros Grubu’nun uğradığı zararın 10 milyon doların üzerinde olduğu yer alıyor.

Uluslararası boyutu da bulunan bu kararın önümüzdeki dönemde şirket, turizm sektörü ve siyasete yönelik etkilerini izlemek gerekiyor” dedi.