Corendon’dan İngiltere pazarına giriş sinyali

Last Updated on 1 Kasım 2019 by Yaşar Çelik

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer; 28 – 29 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen Antalya Turizm Fuarı kapsamında, 2019 değerlendirmesinin yanı sıra Corendon’un 2020 yılına yönelik hedefleri ve bu yıl ilki düzenlenen fuara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Corendon Turizm Grubu’nun “tur operatörlüğü”, “otel işletmeciliği”, “incoming acenta işletmeciliği” ve “ havayolu işletmeciliği” alanlarında faaliyet yürüttüğünü hatırlatan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer; tur operatörlüğü alanında Hollanda ve Belçika pazarlarında 2019 yılında bir milyon yolcu seviyesine ulaşamadıklarını fakat 2020 yılında bu rakama ulaşacaklarını belirtti.

HEDEF BİR MİLYON YOLCU

Türkiye’nin dışında 24 – 25 ülkeye operasyonlar yürüttüklerini belirten Karaer; “bu bir milyon yolcu hedefinin en büyük payını Türkiye’nin oluşturacağını; 2019 yılının Türkiye turizmi için güzel geçtiğini ve 2020 yılının da aynı ivmeyle devam edeceğini öngördüklerini sözlerine ekledi.

YILDIRAY KARAER’İN KONAKLAMA SEKTÖRÜNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ

Konaklama sektörünün de güzel bir sezon geçirdiğini ifade eden Karaer; konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Biliyorsunuz 2016 yılında yaşanan olaylar nedeniyle otel fiyatlarında önemli düşüşler yaşandı. 2019’da da fiyatlar tam anlamıyla istenilen seviyeye ulaşamadı. 2020’de bu fiyatların istenilen seviyelere gelineceğini ve yüksek doluluklarla otel işletmecilerinin de 2020 yılında iyi bir sezon geçireceğini düşünüyorum.”

“THOMAS COOK’UN YARATTIĞI BOŞLUK BİR SENEDE DOLDURULAMAZ”

2020 yılına yönelik hedef belirlerken ve öngörülerde bulunurken; iflas eden Thomas Cook’un sektörde yol açtığı boşluğa dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldıray Karaer; “Thomas Cook yaklaşık olarak Türkiye’ye yönelik 1 milyonluk bir pax’a sahipti. Diğer tur operatörleri bu açığı paylaşmaya çalıştı. TUI, Jet2Holiday, EasyJet – Easy Holiday ile kapasite artışına gitti. Fakat Thomas Cook’un yarattığı bu boşluğu hemen ertesi yıl, 2020 senesinde yolcu kapasitesi anlamında toparlamak kolay olmayacaktır” dedi.

“ANTALYA VE DALAMAN İÇİN İNGİLTERE UÇUŞLARINDA HALA HAFTALIK 25 – 30 CİVARINDA UÇUŞ EKSİĞİ SÖZ KONUSU”

Antalya’da ve Dalaman’da 2020 yılı için hala İngiltere pazarında haftalık 25 – 30 civarında uçuş eksiği bulunduğuna dikkat çeken Karaer; “Antalya ve Dalaman için Jet2Holiday, Easy Holiday’ın yanı sıra SunExpress, TUI’nin de uçuşlarını arttırmış olmasının hala yeterli olmadığını; Türkiye turizmi için 2020 yılında böyle bir handikapın söz konusu olduğunu” belirtti.

BOEING 737 MAX KRİZİNİ CORENDON NASIL ATLATTI?

2019 yılına ilişkin havayolu işletmeciliği alanında Boeing’in 737 MAX uçaklarında yaşanan sıkıntıların Corendon’a yönelik olumsuz etkileri ve boyutları hakkında açıklamalarda bulunan Yıldıray Karaer; konuya ilişkin şunları kaydetti:

ALMANYA PAZARI İÇİN 3 – 3.5 MİLYONLUK KOLTUK KAPASİTESİ

“Bizim bir tane 737 MAX tipi uçağımız vardı. Bunun yanı sıra 2019 yılının Nisan ve Mayıs aylarında teslim almayı planladığımız 7 adet 737 MAX tipi uçak siparişimiz de vardı. Bu yedi uçağı teslim alamadık. Bunların açıklarını kısa dönemli kiralamalar yaparak kapatma yoluna gittik. 2020 senesinde de Boeing 737 MAX tipi uçaklarının yaşattığı sıkıntı devam edecek gibi görünüyor. Bu açığı yine 6 – 7 ay süreli kiralayacağımız uçaklarla kapatmaya çalışıyoruz. 737 MAX tipi uçakların yarattığı koltuk kapasitesi boşluğunu yeni kiralamalarla doldurduk; özellikle Almanya pazarında ve tur operatörümüzü destekleyeceğimiz Hollanda ve Belçika pazarlarında kapasitelerimizi artırdık. Almanya’da pazara sunduğumuz koltuk sayısı “one way” anlamında 3 milyon – 3.5 milyona yakın bir koltuk kapasitesine ulaştı. Hem Türkiye turizmini hem de Almanya pazarındaki yerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz.”

CORENDON’UN POLONYA ATAĞI

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, diğer yandan 2020 yaz sezonunda Polonya pazarına yönelik uçuşlarda Corendon Airlines olarak kapasite artışına gittiklerini hatırlatarak; bu konuya ilişkin detayları da paylaştı.

Polonya pazarı için 2020 yaz sezonunda “one way” anlamında 300 bin civarında bir koltuk kapasitesi ayırdıklarını belirten Karaer; “ilerleyen yıllarda Polonya’daki kapasitelerimizi artırıp; yeni bir pazarı daha sadece yaz sezonu için değil; yaz ve kış sezonu olarak oradaki sürekliliğimizi de sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

40 UÇAKLIK BİR FİLOYA ULAŞACAK

2020 yılında filolarındaki uçak kapasitesine yönelik atacakları adımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Karaer; Corendon’un Malta, Hollanda ve Türkiye olmak üzere üç farklı bayrak altında havayolu taşımacılığı yaptıklarını hatırlattı ve kiralayacakları uçaklarla birlikte 2020 yaz sezonunda 40 uçaklık bir filoya ulaşacaklarını açıkladı.

CORENDON’DAN İNGİLTERE PAZARINA GİRİŞ SİNYALİ

Karaer, diğer yandan İngiltere’nin başkenti Londra’da 4 – 7 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek World Travel Market 2019’da, ilgili kuruluş ve mercilerle görüşerek; Thomas Cook iflasıyla ortaya çıkan koltuk kapasitesi boşluğunu kapatma adına Corendon’un da rol alması için görüşmelerde bulunacaklarını, eğer anlaşma ortamı oluşursa İngiltere’ye yönelik uçuşlara da başlayabileceklerini açıkladı.


YILDIRAY KARAER’İN ANTALYA TURİZM FUARI’NA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

Böyle bir fuarın turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya’da düzenlenmesinden oldukça memnun olduğunu ifade eden Yıldıray Karaer; “herkes fuardan çok memnun. Bu fuarın tasarımının tek tip olması, tüm firmaların sadece logolarını koyarak tek düzen olması güzel olmuş. Standlarda yer alan yardımcı gençler ile beraber stand üzerindeki hizmetlerin sağlanması, hemen aynı stantta panellerin yapılıyor olması, isteyenlerin panelleri izleyebiliyor olması gerçekten çok iyi düşünülmüş. İlk olmasına rağmen çok iyi organize edilmiş. İnanıyorum ki, GM Center ve Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral ve ekibi önümüzdeki senelerde bu fuarı daha iyi yerlere taşıyacaktır. Bu başarılı organizasyon için tüm ekibi tebrik ederim” dedi.

Corendon Airlines’dan 2020 yaz sezonu için yeni rotalar