Bali halkına sorduk: Türkiye’yi tanıyor musunuz?

Last Updated on 16 Kasım 2019 by Yaşar Çelik

Dünya’nın öbür ucu Endonezya’nın en meşhur adası Bali’de Türkiye’yi tanıyorlar mı? Türk halkı hakkında ne düşünüyorlar? Türkiye denildiğinde akıllarına ilk gelen şeyler neler? İşte şaşırtan cevaplar!…

Endonezya’nın en turistik destinasyonu Bali’nin farklı bölgelerinde karşımıza çıkan Endonezyalılara Türkiye’yi tanıyıp tanımadıklarını soruk. Birbirinden ilginç cevaplar aldık. Önce bu keyifli sohbet videosuna göz atalım. Devamında Bali ve röportajımızın can alıcı noktalarından bahsedelim.

BALİ’NİN ENDONEZYA’NIN DİĞER BÖLGELERİNDEN EN BÜYÜK FARKLARINDAN BİRİ HİNDU OLMASI

Endonezya adalardan oluşan bir ülke. En turistik adası Bali. Her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca turist Bali’yi ziyaret ediyor. Bali’nin Endonezya’nın diğer bölgelerinden en büyük farklarından biri Hindu olması. Renkli bir kültürleri ve yaşam tarzları olduğunu söylemek mümkün.

Bali’nin en çok ziyaretçi alan başlıca bölgeleri Canggu, Seminyak, Jimbaran, Ubud, Kuta ve Amed olarak özetlenebilir. Ayrıca Bali’ye bağlı Lembongan, Penida ve Ceningan adaları da son yıllarda popülerliğini arttırmış durumda. Genel olarak halkın çoğunluğu anlaşacak kadar İngilizce konuşuyor ve turistlerle iç içe yaşamaya alışkınlar.

BALİ ADASI BALAYI ÇİFTLERİNİN İLK TERCİHLERDEN BİRİ

Özellikle balayı çiftleri için ilk tercihlerden biri olan Bali Adası Türkiye’den de her yıl yüksek sayıda ziyaretçi kabul ediyor. İstanbul’dan Bali’ye direk uçmak da mümkün. Türkiye’de birçok insan daha önce Bali’yi duymuştur. Peki, biz Bali’yi bu kadar iyi tanıyorken onlar bizi ne kadar tanıyor?

İstanbul şehir görüntüsü

TÜRKİYE’Yİ BİLMEYİP İSTANBUL’U TANIYANLAR VAR

Türkiye denildiğinde Bali’de akla ilk gelen İstanbul oluyor. Hatta Türkiye’yi bilmeyip İstanbul’u tanıyanlar bile var. Ülke ismi söylendiğinde tam olarak hatırlayamayanlar İstanbul deyince hemen tanıyorlar. Sadece Bali değil, Asya’da genel olarak durum bu şekilde.

TÜRK DİZİLERİ OLDUKÇA POPÜLER

Türk dizileri ve filmleri Ortadoğu’da olduğu gibi Güney Asya’da da çok izleniyor. Dizi isimleri, dizi oyuncuları Türkiye denildiğinde Endonezyalı’ların ilk hatırladıklarından oluyor. Bu diziler sayesinde birkaç Türkçe kelime öğrenmiş olan Endonezyalılar bile var.

TÜRKİYE DENİLDİĞİNDE BÜYÜK TAKIMLARI SAYMAYA BAŞLIYORLAR

Futbol evrenselliğini Bali’de de koruyor. Özellikle erkeklere Türkiye denildiğinde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi büyük takımları saymaya başlıyorlar. Hatta bazı oyuncu isimlerini de biliyorlar. Özellikle 2002 Dünya Kupası’nda oynayan oyuncularımızın isimleri ilk akla gelenler oluyor.

VE TABİ Kİ KEBAP!

Türkiye deyince akla ilk gelen şeylerden birinin kebap olması sizce de çok normal değil mi? Özellikle son yıllarda dünyanın her yerinde kebapçılar iyice yaygınlaşmış durumda. Birçok ülkede, küçük şehir ve kasabalarda bile karşınıza kebapçı çıkabiliyor. Endonezya Bali’de de durum aynı şekilde.

ENDONEZYA’DA DA TÜRKİYE’Yİ HİÇ BİLMEYEN BİRÇOK İNSAN YAŞIYOR

Son olarak Türkiye’yi hiç tanımayanlardan bahsedelim. Bazı Endonezyalılar ülkemizi sadece televizyonda izlemiş ve adını biliyor. Bazıları ise adını dahi duymamış. Dünya keşfedilmeyi bekleyen kocaman bir gezegen. Bizim adını duymadığımız onlarca ülke olduğu gibi Endonezya’da da Türkiye’yi hiç bilmeyen birçok insan yaşıyor. Umuyorum herkes bir gün farklı ülkelere seyahat etme, gezme, görme ve tanıma imkanına sahip olur!

Duygu Akalın’ın diğer yazılarını okumak için tıklayın