Bakan Ersoy: Tek iyi bildiğim iş turizmcilik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Last Updated on 26 Kasım 2019 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tek bildiği işin turizmcilik olduğunu belirterek, bakanlık görevine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle geldiğini söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık görevine nasıl geldiği ile ilgili “En iyi bildiğim hatta hemen hemen tek bildiğim iş turizmdi. Sonra Cumhurbaşkanımız, sağ olsunlar, bana bu görevi verdiler” dedi. 

Van Akköprü İlkokulu öğrencisi Abdulselam Arslan ve öğretmeni Hulusi Çakır ile Milli Kütüphane’de düzenlenen programda bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arslan’ın Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından keşfedildiğini söyledi. 

Ersoy, Abdulselam Arslan’ın internetten gördükleriyle karton kamera yaptığını, en büyük hayalinin de kameramanlık olduğunu anlattı. Bu durumu öğrenmeleri üzerine Arslan’a kamera hediye etmek istediklerini dile getiren Ersoy, böylece Arslan’ın hayalini gerçekleştirmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 

“NASIL BAKAN OLDUNUZ VE BURAYA NASIL YÜKSELDİNİZ?” 

Yeniçağ Gazetesi’nin aktardığı habere göre Ersoy, daha sonra Abdulselam Arslan’a “Çek bakalım, ilk röportajını benimle yap” teklifini sunması üzerine küçük kameramanın “Siz nasıl bakan oldunuz ve buraya yükseldiniz?” sorusuyla karşılaştı.

“1985’TEN BERİ TURİZMCİYİM”

Arslan’ın sorusunu yanıtlayan Ersoy, 1985’ten beri turizmci olduğunu ifade ederek, “En iyi bildiğim hatta hemen hemen tek bildiğim iş turizmdi. Sonra Cumhurbaşkanımız, sağ olsunlar, bana bu görevi verdiler. Biz de görevimize layık olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar öğrendiğim her şeyi Bakanlığa aktarıyorum” diye konuştu.