Erken rezervasyon kampanyalarında en doğru seçim nasıl yapılır?

Last Updated on 1 Aralık 2019 by Turizm Günlüğü

Herkesin heyecanla beklediği, yüzde 50’ye varan indirimlerin uygulandığı erken rezervasyonun birinci dönemi başladı. Yaz tatillerini hayal olmaktan çıkaran bu fırsatlar sayesinde gelecek yaz sezonunda bol bol denize ve güneşe doyabilirsiniz. Üstelik en kaliteli otellerde konaklayarak…

Peki ama erken rezervasyonda en doğru acente seçimi nasıl yapılır? Türkiye’nin otel arama motoru neredekal.com’un keşif rehberi editörleri, erken rezervasyonda en doğru acenteyi seçmek için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

1 – Acente Kesinlikle TÜRSAB Üyesi Olmalı

Bilinirlik ve güvenilirlik her hizmette olduğu gibi acente seçiminde de büyük önem arz ediyor. Çünkü otelinizi biraz daha düşük fiyata almak isterken, ismini hiç duymadığınız ve daha önce hiçbir deneyim yaşamadığınız acente sebebiyle çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple kaş yapayım derken göz çıkarmak istemiyorsanız acente seçiminizi yaparken mutlaka hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ihmal etmeyin. Her şeyden önce acentenin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyesi olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece belirli bir hizmet kalitesine sahip TÜRSAB üyesi acente ile güvenli ve kanunlara uygun bir seyahat acentesi ile tatil yapmış olursunuz.

2 – Daha Önceki Deneyimlerinizi Unutmayın

Eğer daha önce bir acente deneyiminiz olduysa acentenin bilgilendirmesi ve servisinden memnun kaldıysanız, yeni bir seyahat acentesi aramak yerine önceden deneyimlediğiniz acenteyi tercih edebilirsiniz. Böylece sizi daha önceki deneyiminizden dolayı bir nebze de olsa yakından tanıyan bir satış temsilcisi ile muhatap olursunuz. Tatil zevklerinize uygun olan seyahat alternatifleri de böylelikle satış temsilcisi tarafından sizlere daha tutarlı ve doğru bir şekilde önerilecektir.

3 – Hem Online Hem de Ofis Hizmeti Veren Acenteler Daha Avantajlı

Günümüzde banka hizmetlerinden tatil planlarına kadar artık tüm işlem ve alışverişlerimizi online olarak yapıyoruz. Bu da kısa sürede çok daha hızlı aksiyon almamızı sağlıyor. Fakat bazı durumlarda detaylı bilgi almak için yardıma ihtiyaç duyabiliyoruz. İşte bu durumda hepimiz yüz yüze görüşebileceğimiz, sorularımıza anında cevap verebilecek kişilere ihtiyaç duyuyoruz. Online olarak hizmet vermesinin yanı sıra bir de ofisi bulunan acenteler bu nedenle tatilcilere çok daha fazla avantaj sağlıyor. Çünkü aynı zamanda satış ofisleri bulunan acenteler aklınıza takılacak sorularda sizlere anında destek verebiliyor.

4 – Fiyat Karşılaştırma Sitelerinden Faydalanabilirsiniz

Son dönemlerde sağladığı avantajlar sebebiyle oteller kadar seyahat acenteleri de Neredekal.com gibi fiyat karşılaştırma sitelerinde yer almayı tercih ediyor. Tesislerin müsaitlik durumlarını görmenize ve diğer oteller ile fiyat karşılaştırması yapmanıza olanak sunan bu siteler, aynı zamanda acente fiyatlarını da kıyaslıyor. Böylece siz de ilgi duyduğunuz oteli hangi acenteden daha uygun fiyata buluyorsanız tercihinizi de o acenteden yapabiliyorsunuz. Kısacası hiç şüphesiz fiyat karşılaştırma siteleri sayesinde size en uygun fiyatı sunan acenteyi bulmanız çok daha kolay hale geliyor.

5 – Sosyal Medya Hesaplarından Acente Hakkında Bilgi Almayı Unutmayın

Günümüzde sosyal medyanın gücü ve önemi yadsınamayacak kadar çoktur. Artık hepimiz bir marka hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için ilk olarak sosyal medya hesaplarını inceleriz. Özellikle markanın kampanyalarından haberdar olmak, sunduğu fırsatları kaçırmamak ve müşterisiyle iletişimine daha yakından tanık olmak için sosyal medya hesapları oldukça önemlidir. Bu vesileyle siz de farkında olmadan onun hakkında daha detaylı fikir sahibi olabilir ve size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.

6 – İade, İptal Hakkı ve Fiyat Garantisi Veren Acenteleri Seçin

Bir seyahat acentesinin iade, iptal hakkı ve fiyat garantisi vermesi düşündüğünüzden çok daha önemlidir. Çünkü bildiğiniz üzere aylar sonrasında gideceğiniz bir tatile erken rezervasyonun uygun fiyat avantajlarından faydalanabilmek için bugün kararınızı vermeniz gerekiyor. İşte bunu göz önüne bulundurduğunuzda bir iptal hakkınızın olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. Neden mi? Çünkü olası bir aksilikte tüm paranızı asla gidemeyeceğiniz bir tatil için çöpe atmak istemezsiniz. Bunun yanı sıra acentenizin fiyat garantisi vermesine de dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntıdır. Bu sayede acente aynı oteli sizin ödediğiniz fiyatın çok daha altında satması durumunda sizin zararınıza olan aradaki fiyat farkını vermiş olacaktır.