Turizmden elde ettiği gelir açıklandı

Moskova Hava Sahası Alarmda: Ukrayna Kaynaklı İHA'lar Yüzünden Uçuşlar Askıya Alındı!
Moskova Hava Sahası Alarmda: Ukrayna Kaynaklı İHA'lar Yüzünden Uçuşlar Askıya Alındı!

Last Updated on 29 Kasım 2019 by Turizm Günlüğü

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova turizmine yönelik sayısal verileri paylaştı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova’yı ziyaret etmek isteyen turistlerin sayısının arttığını ve yılda yaklaşık 120 milyar rublenin bu endüstrinin gelişimi nedeniyle şehir bütçesine girdiğini, ayrıca bunun da inovasyona harcanan maliyetle aynı tutarda olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nın sona ermesinden sonra turist akışında bir düşüş olmadığı, aksine Rusya başkentini ziyaret etmek isteyenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Gazetem.ru’nun aktardığı habere göre Sobyanin; “Tabii ki dünya kupası iyi ve olumlu bir ivme kazandırdı. Bu, yapılan muazzam çalışmanın sadece bir kısmı. Bugün turizm endüstrisi bir oyuncak değil, çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletme, otel, restoran ve yalnızca turist işletmesinin faaliyet gösterdiği büyük bir endüstridir, ekonominin ve makul gelirin bir parçasıdır. Yalnızca şehir bütçesi giren para yılda yaklaşık 120 milyar, bu inovasyon maliyetiyle karşılaştırılabilir” dedi.