1 dakikada TTGA TÜRSAB adaylarını tanıyalım

Last Updated on 1 Aralık 2019 by Yaşar Çelik

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu’nun TÜRSAB temsilcileri için seçimler 1 Aralık 2019 tarihinde TÜRSAB 24. Genel Kurulu kapsamında gerçekleşecek. İşte adaylar ve özgeçmişleri…

1 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecek 24. TÜRSAB Seçimleri’nde bir ilk yaşanacak. Delegeler, bu genel kurulda TTGA yönetim kurulu TÜRSAB temsilcisini de seçecek.

TÜRSAB 24. Genel Kurulu’nun ilk gününde TÜRSAB Başkan Adayları’ndan sonra kürsüye çıkan TTGA Yönetim Kurulu üyesi adayları konuşma yaptılar. Fakat adaylara kendilerini tanıtmaları ve projelerinden bahsetmeleri için tanınan süre 1 dakika ile sınırlı kaldı.

Projelerini ve özgeçmişlerini anlatmaları için bir dakika verilmesi adayları zorda bıraktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un birçok platformda dünya turizminde ilk 10 içerisinde yer alan ülkelerin bir çoğunda TTGA benzeri yapılanma olduğunu belirterek, bu yapılanmaya verdiği öneme dikkat çekmesine karşı; Türkiye Turizmi Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’ne aday olan isimlerin verimli bir şekilde gerekli sunumları yapamaması ve kendilerini sağlıklı bir şekilde tanıtamamaları nedeniyle bir sonraki genel kurulda bu alanda farklı bir uygulamaya gidilecektir.

BİR DAKİKADA SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Turizm Günlüğü olarak, biz de TTGA Yönetim Kurulu’na aday olan isimlerin kürsüde “1 dakika” içerisinde yaptığı konuşmalara aynı şekilde yer veriyoruz. İşte adaylar ve anlatmak istedikleri…

ERKUNT ÖNER / TURA TURİZM YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Turizm Bakanlığı’nın Temsilcileri, Değerli Meslektaşlarım,

Hepinizi, saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 1 dakika ile kısıtlanmış olduğu için daha geniş bir hazırlığım vardı ama bunu yapamayacağım. Ben kendimi tanıtmakla başlayayım. 1944 yılında Sivas’ta doğdum. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Sorbonne Üniversitesi uluslararası politikalar daha sonra Belçika’da turizm eğitimi gördüm. 1966 yılında kurduğum Tura Turizm faaliyetine halen devam ediyor. Ben buranın yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyorum.

Kafamda hesap yaptım şu ana kadar 54 yılda 25 milyon turiste hizmet vermişiz. 1.5 milyon civarında Türk turiste hem iç hem de dışarıda hizmet vermişiz. Faaliyetlerim sırasında 120’yi aşkın ödül aldım. Tecrübeli olduğuma inanıyorum, seyahat acentaları konusunda her bölümü biliyorum çünkü her bölümde çalıştım. Incoming, outgoing, MICE, kruvaziyer, sağlık… Bunların hepsinde emeğim oldu. Tüm sorunlarını çok iyi biliyorum.

Tabi Ajans içerisinde neler yapacağımı anlatmaya fırsatım yok. TÜRSAB’ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. 54 yıllık birikimimi, tecrübemi sizin önünüze teslim ediyorum çünkü bu sektöre bir vefa borcum var ve bu vefa borcunu ödemek istiyorum.

EMİN ÇAKMAK / HELLO TURİZM KURUCU ORTAĞI

Değerli Meslektaşlarım;

Çok kısa bir süre tanındı dolayısıyla kendimi tanıtmaya hacet duymuyorum çünkü birçoğunuzla ofislerimizde birçoğumuzla birçok toplantıda, geçmiş dönem başkan adaylığımdan dolayı tanıştık, el sıkıştık. Dolayısıyla beni birçoğunuz tanıyor. Projelerimle ilgili bir şey anlatmak istemiyorum çünkü sizlere gönderdiğim e-maillerde, SMS’lerde 32 maddelik bir proje ile aday olduğumu açıkladım.

Size sadece kısaca ne yapacaklarımla ilgili çok kısaca 1-2 dakika içerisinde anlatıp; huzurlarınıza dahil olmak istiyorum.

Değerli Meslektaşlarım;

32 yıldır, bunun 5 yılı rehberlik geri kalan süresinde de incoming yapan bir seyahat acentasının kurucu ortağı ve genel müdürü görevini yapıyorum. Dolayısıyla hayatım boyunca tüm acentacılık hayatımızda hep incoming yaptık. Yurt dışında tanıtım yaptık ülkemize döviz ve turist getirmek için Afrika’sından Avustralya’sına, Amerika’sına Hindistan’ına kadar workshoplarımızı yaptık, tanıtımlarımızı yaptık. Kültür turizmini tanıttık, din turizmini tanıttık ve sağlık turizmimizi tanıttık. 2005 yılında başına geçtiğim Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanlığı ile birlikte sıfır noktasından ülke ekonomisine 8.5 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak sosyal sorumluluk çerçevesinde sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yürüttüm ve üstlendim. Dolayısıyla 81 ili gezmiş, dolaşmış bir meslektaşınız olarak 240 ülkenin 189’ünü ziyaret etmiş, birçoğunu da birçok kez ziyaret etmiş bir meslektaşınız olarak tanıtım ve pazarlamayı çok iyi bilen… Hatta ve hatta bazen benimle arkadaşlar derler ki benim hakkımda konuşurken. “Araplara çöl kumu satabilecek kadar pazarlaması güçlü olan bir arkadaşımız”

Şimdi getirilen yeni kanunla kurulmuş olan 170 milyonluk bir bütçenin doğru harcanması, doğru projelere harcanmasını ve meslektaşlarımızın getirilerine katkı sağlayacak projelere harcanması için kurulan bir kontenjanı doldurmak için aday oldum. Tüm aday arkadaşlarıma buradan başarılar diliyorum.

Göreve geldiğimizde TÜRSAB’ın yasasının da geçmesi için Ajans’taki görevimden dolayı elimizden gelen desteği vereceğiz ama bunun yanı sıra da asıl, Türkiye turizminin ihtiyacı olan “Türkiye Turizm Kanunu”nun çıkması için gerekli çalışmaları yapacağız.

SERHAD USLAN / İLİOS TRAVEL SAHİBİ

Yaklaşık 29 yıldır turizm sektöründe çalışıyorum. İstanbul Kadıköy’de başlayan seyahat acentacılığı serüvenimde incoming operasyonlar yaptım. Geçmişte TÜRSAB Yönetim Kurulu’nda bir dönem asil, bir dönem yedek üyeliklerim ve bu minvalde çeşitli kuruluşlarda çalışmalar yürüttüm. Halen TÜRSAB, TÜROB, GÜMTOB, SKAL, KUTO, BAFTAA, KOMER, KODER ve UKTAŞ gibi meslek örgütleri ve derneklerde aktif üyeliklerim devam etmektedir.

TTGA’ya adaylık kararımı meslekteki 30 yıllık deneyimlerim neticesinde aldım. 30 yıl içerisinde çok dostum az düşmanım oldu. Birçok meslektaşımla da yakından, uzaktan tanışırım. Kimsenin adamı olarak da bu kararı almadım. Ben 30 yıllık itibarımı harcamam ve kimseye de harcatmam. Bu asil göreve yalnız ve yalnızca genel kurulun desteğini alarak talibim ve herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.

İBRAHİM HALİL KALAY / ARUŞA TURİZM SAHİBİ

1997 yılında kurduğum şirketle beraber, TÜRSAB’da İstanbul Avrupa Bölgesel Yönetim Kurulu’nda yedek üye olarak görev aldım. Bu süre içerisinde seyahat acentalığı ve otelcilik alanında da ticaretim oldu. Yaklaşık 22 yıldır bu sektörün içerisindeyim. En son görevim TÜRSAB Yönetim Kurulu’nda sayman üyelik oldu. Bu 22 yıllık süre içerisinde edindiğim bilgi ve tecrübemi turizm sektörüne ve farklı bir kulvarda aktarmak için TTGA Yönetim Kurulu üyeliğine aday olmaya karar verdim.

Sizleri teveccühü ile bu göreve layık görülürsem; sizlerin fikirlerini, projelerini ortak hedeflerimiz ve geleceğimiz doğrultusunda en iyi şekilde temsil edeceğime ve savunacağıma hiç şüpheniz olmasın. Diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.