Recai Çakır: 2020 yılında yeni sağlık programlarımızla iddialıyız

Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır

Last Updated on 12 Aralık 2019 by Turizm Günlüğü

İnşaat ve turizm sektöründe 33 yıllık tecrübeye sahip Sianji Hotels, yeni yatırımları ve global büyüme hedefleriyle 2020 yılına daha da güçlü girmeye hazırlanıyor.

Sianji Hotels; 10 Aralık Salı günü Naturally Serein markasının Kurucusu Sağlık Eğitmeni Çisem Çakır Sülüşoğlu’nun moderatörlüğünde; Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Bali Zen Resort’un Kurucusu Dr Mahendra Shah, Diyetisyen Berfin Ceren Alışır’ın sunumlarıyla Fuat Paşa Yalısı’nda workshop konseptli sağlık lansmanı gerçekleştirdi.

İş, sağlık, spor ve cemiyet hayatından seçkin bir zümrenin, Hindistan konsolosunun ailesinin, ünlü doktorların, Türkiye’de çok takipçili influencerların katıldığı lansmanda sağlıklı yaşamayı ilke edinen farklı kültürler Fuat Paşa Yalısı’nda bir araya geldi.

Markanın yeni yatırımlarından bahseden Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, global büyüme hedeflerini paylaştı.

Uluslararası alanda 27 farklı ödülün sahibi

“Sianji Hotels grubu olarak 10. yılımızı tamamladık. Türkiye’nin turizmdeki gücünü tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Bodrum’daki emsal projemiz Sianji Well-Being Resort ile ultra lüks sağlık hizmeti vermemiz yanında, Türkiye’nin sağlık üssü Bodrum Kadıkalesi bölgesinde wellbeing kültürünü oluşturduk. Türkiye’ye sağlıklı yaşam ve detoks turizmini kazandıran, Avrupa’nın En İyi Sağlıklı Yaşam ve Spa Merkezi, Avrupa’nın En İyi Resort’u dahil olmak üzere uluslararası alanda 27 farklı ödülün sahibi Sianji Well-Being Resort, Dünya Lüks Spa Otelleri arasında da Türkiye’den ödüle layık görülen tek otel oldu.

“2020 yılında yeni sağlık programlarımızla iddialıyız”

Yeni sağlık programlarımızı bu ay itibariyle hayata geçiriyoruz. Master Detoks, Raw Food, Ketojenik ve Antiaging Beslenme programları alternatiflerimizle dünya trendleri ve ülkemizin sağlık ihtiyaçları doğrultusunda programlarımızı yeniledik. Sianji Hotels olarak 33 yıllık turizm deneyimimizle sektörümüze işletmecilik misyonumuz altında da hizmet veriyoruz. Yatırımcılara yol göstermek, projelendirmeden, inşaatına ve inşaasına, pazarlamasından, konsept yaratılmasına kadar planlı ve tam kontrollü bir iş birliği ve stratejik plan ile işletmecilik yapıyoruz. Çok yakın zamanda Mısır’dan 20 milyon dolarlık yatırım alarak, Türkiye’den dünyaya sağlık turizmi ihracatı yapmaya başladık. Farklı ülkelerden gelen talepleri de değerlendiriyoruz.’’

Hindistan Konsolosunun kızı Mousona Mukherje, Eşi Deepali Mukherje, Dr Mahendra Shah, Recai Çakır ve Nesrin Çakır

Dr Mahendra Shah ilk defa Lansman İçin Türkiye’de

Türkiye’ye ilk defa geldiğini belirten Dr Mahendra Shah ise lansmanda şu önemli konulara değindi:

Türkiye’de ciddi bir wellbeing işletmesi yok!

“Tüm dünyadan yüz binlerce insanın sağlık ve arınmak için tercih ettiği Bali’deki Zen Resort’un Kurucusu olarak gözlemledim ki Türkiye’de ciddi bir wellbeing işletmesi yok ve ailemle bu ihtiyacımızı Sianji Well-Being Resort Bodrum’dan karşılıyoruz. Recai Çakır’ın 33 yıllık birikimi ve ekibinin know-how’una, müşterileri olarak edindiğimiz birebir deneyime dayalı bir iş birliği kararı aldık. Vizyonumuz misafirlerimize sağlıklı beslenme, dengeli, fiziksel, zihinsel ve ruhsal egzersizler, entegre tedavi ve diğer rekreasyonel etkinlikler aracılığıyla beden, zihin ve ruhları ile uyum için gerekli bilgi ve araçları elde edebilecekleri bütüncül bir wellness ortamı yaratmaktır. Bu doğrultuda geleneksel tıbbın engin deneyiminden; özellikle Hint Ayurvedası, Yoga, Meditasyon, Pranayama ve Naturopati’den yararlanıyoruz ve bunları modern tıp ile entegre ediyoruz. İnsanları; parçaların, sistemlerin ve semptomların bir bileşimi olarak değil, karmaşık canlı varlıklar olarak anlamaya gayret ediyoruz. Sianji Well-Being Resort’te ayurvedik terapi sağlık programlarını hayata geçirmekten dolayı gurur duyuyoruz. Modern yaşam tarzlarının yarattığı rahatsızlık ve hastalıklardan kaynaklanan sıkıntılarla giderek daha fazla karşı karşıya kalan bir dünyada beden, zihin ve ruh sağlığımız için koruyucu, onarıcı ve iyileştirici sağlık hizmetlerini doğru bileşim oranında verebilmek için modern ve geleneksel bilgi ve uygulamaları entegre etmek durumundayız. İçinde yaşadığımız 21. yüzyılda sürdürülebilir insan sağlığı ve refaha ulaşmak öncelikli hedeftir. Hindistan’da 5000 yılı aşkın süredir geliştirilen ve uygulanan; “yaşamın bilimi ve yaşama sanatı” olarak tanımlanan Ayurveda, bütüncül bir refah felsefesidir. Amacı, bedeni, zihni ve ruhu karşılıklı ilişkisellikleri içinde ele almak ve böylelikle biyolojik, fiziksel ve nörolojik sistemlerimize bir uyum sağlamaktır.”

Türkiye’de Pyramid Sound Healing sistemi Sianji Well-Being Resort yönetiminde Bodrum’da başlıyor

Sunumunda Pyramid Sound Healing terapisine de değinen, Mısır piramitleri şeklindeki tedavi merkezleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr Mahendra Shah, piramitlerin sistemi hakkında bilgi vererek, Türkiye’de bu sistemi Sianji Well-Being Resort yönetiminde Bodrum’da başlatacaklarını duyurdu.

Uzmanlardan önemli bilgiler

İstanbul’un kadim miraslarından Fuat Paşa Yalısı’nda, denize nazır konumda gerçekleşen ve wellbeing deneyimi sunan lansmanda ses terapisi sırasında dinlenen müzikler misafirlere huzur dolu anlar yaşattı.

Global Wellness turizminin genel turizme göre %59 büyüdüğünü ifade eden Naturally Serein markasının Kurucusu Sağlık Eğitmeni Çisem Çakır Sülüşoğlu, sunumunda Sianji Well-Being Resort’un ruh, beden, zihin bütünlüğünü sağlayan programları ve Master Detoks, Raw Food beslenme, süper besinler ile ilgili bilgiler verdi.

Sianji Well-Being Resort’te antiaging ve ketojenik beslenme programlarını yürüten Diyetisyen Berfin Ceren Alışır yaşlılığın günümüzdeki tanımını paylaşarak antiaging ve ketojenik beslenmenin önemini vurguladı.


İnşaat ve turizm sektöründe 33 yıllık tecrübeye sahip Sianji Hotels; Sianji, Sianji Well-Being Resort, Sianji Stay & Go, Sianji Suits & Villas & Residences, Sianji Dry Hotels markaları ile yatırım ve Otel İşletmeciliği alanlarında 12 ay boyunca hizmet veriyor. Aynı zamanda Master Detoks, Raw Food, Ketojenik ve Antiaging Beslenme programları alternatifleriyle farklı konseptlerde restaurant yatırımcılığı ve işletmeciliği faaliyetlerini gerçekleştiriyor, ödüllü Muu SPA markası ile de SPA yatırımı ve işletmeciliği yapıyor.

Sianji Hotels markası Mısır’da