Satış arttırıcı uygulama otelinizin gelirini ne kadar yükseltir?

Last Updated on 17 Ocak 2020 by Yaşar Çelik

Otel endüstrisinde satış arttırıcı uygulamaların önemi son yıllarda artmıştır. Fakat satış arttırıcı uygulama her otel tür otel için faydalı mı? Otelinizi için değer mi?

KIYASLAMA RAPORU
OTEL KATEGORİSİNE GÖRE SATIŞ ARTTIRICI UYGULAMA PERFORMANSI

Otomatik satış arttırıcı uygulamanın çözümünün sonuçlarının tam olarak ne olduğunu bulmak. Satış arttırıcı uygulama platformu, 2017-2019 yılları arasında 1,100 otelden aylık verileri özetleyen bir karşılaştırma raporu oluşturdu. Bu raporda, en iyi performansı gösteren otel kategorilerini, odabaşına ne kadar artan gelir mülkleri oluşturduğunu, misafir başına ortalama ekstra harcamayı ve gönderdiğiniz her e-postanın ne kadar para getirebileceği görülmektedir.

ODA BAŞINA ARTAN GELİR

Verilere göre, bir mülkün türü ve konumu odabaşına artan gelir üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Aylık odabaşına 38,39 Euro satış arttırıcı uygulama geliri ile kayak ve dağ otelleri bu kategoride en iyi performansı gösterdi. Lüks oteller, golf ve spa merkezleri çok geride değildi. Havaalanı otellerinin nispeten düşük performans gösterdiği ortaya çıktı. Bunun nedeni genellikle gruplarla ve hava yolu mürettabatıyla birlikte çalışmalardır ki bunlar satış arttırıcı unsurlara daha az duyarlıdır. Ancak bu sizin cesaretinizi kırmamalı çünkü raporda vurgulanan en iyi performans bir havaalanı oteline ait. Bu durum her türlü mülkte satış arttırıcı uygulamanın işe yarayabileceğinin bir kanıtıdır. Çünkü her zaman değer verdikleri ekstra hizmetler için ödeme yapmak isteyen konuklar olacaktır. Satışı elde etmenin anahtarı; Segmentasyon ve doğru zamanda ilgili hedef odaklı tekliflere ulaşmaktır.

MİSAFİR BAŞINA ORTALAMA EKSTRA HARCAMA

Muhtemelen lüks otel, spa, golf ve kayak merkezlerinin misafir başına harcanan en yüksek ekstra ortalamaya sahip olması sizi şaşırtmaz. İyi sonuçlara sahip diğer mülk türleri arasında şehir otelleri ve markalı oteller yer almaktadır. Bu büyük olasılıkla iş misafirlerinin yüksek yüzdesi nedeniyle ek hizmetler için ödeme yapmaktan mutluluk duyduklarından kaynaklanmaktadır. Satış arttırıcı uygulamayı seçen herhangi bir konuk hakkındaki en iyi şey, sadece otelinizde daha fazla para harcamak değil, aynı zamanda konaklamalarında kazan-kazan durumuna sahip oldukları için daha memnun ve tatmin olmalarıdır.

GÖNDERİLEN E-POSTA BAŞINA ORTALAMA GELİR

Raporun son metriği, gönderilen e-posta başına üretilen ortalama gelir. Burada üst düzey segmentler paketi bir kez daha yönlendiriyor. Markalı oteller de dahil olmak üzere diğer kategoriler ve şehir otelleri, daha fazla sayıda misafire ulaştıkları için e-posta başına ortalama düşük gelirlerini telafi edebilirler.

Başarılı satış arttırıcı uygulamanın özü; doğru mesajı, doğru müşteriye doğru zamanda göndermektir.

Önceki İçerikBakan Ersoy’un şirketi ETS meclis gündeminde
Sonraki İçerikYüzen etkinlik mekanı: Le Vapeur Magique
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.