İstanbul’a yakın birbirinden muhteşem 10 dağ evi & otel

Kaya Palazzo Ski Mountain Resort - Luxury Chalets

Last Updated on 11 Mart 2022 by Yaşar Çelik

İstanbul’un keşmekeşinden uzakta, sessiz ve sakinliğin kollarında huzurlu vakit geçireceğiniz bir konaklama seçeneği arıyorsanız bu 10 dağ evi oteli tam size göre.

Oksijenin bol olduğu bir ormanda doğa yürüyüşü ve spor aktiviteleri yapmak, eşsiz fotoğraflar çekmek, inzivaya çekilip televizyonsuz bir gün geçirmek ve daha fazlası için sadece kışın değil yılın her mevsiminde ayrı bir tat alabileceğiniz en iyi 10 dağ evi otelini #TGilekeşfet ‘meye çıkalım.

Abant Palace Hotel

Abant Palace Hotel

Bolu Abant’ta sakin, huzurlu, zevkli ve konforlu bir tatil için vazgeçilmez adreslerden olan Abant Palace Hotel‘i tercih etmenizdeki ilk sebep hiç kuşkusuz Abant Gölü’nün hemen yanı başında olması olacak. Arkasında da eşsiz bir yeşillik. Kaliteden ödün vermeyen, mimari yapısıyla doğaya uygun, mütevazi, bölgenin yıldızlı otelleri arasında olan Abant Palace; kapalı havuz, jakuzi, sauna, SPA, çocuk oyun alanları, aktivite hizmetlerinin yanı sıra açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği hizmetleriyle bir tatilde ihtiyacınız olan tüm konforu hayli hayli karşılıyor. Bu kış güzel bir yer de tatil yapmak istiyorsanız Abant Palace Otel’de güne güzel bir manzara ve kuş cıvıltıları ile başlayabilirsiniz.

Adres: Abant Göl Kenarı Örencik Köyü, Yukarı Mahalle 106/2 14800 Mudurnu/Bolu 
Tel: +90 374 224 50 12

#TGilekeşfet önerisi: Haftanın rotası: Abant & Gölcük & Yedigöller yazım için tıklayın.

Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort

Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort

Sapanca’nın huzur dolu doğasının tam ortasında 44 dönüm arazi içinde konumlanan ve 500 oda kapasiteli Elite World Sapanca Hotel, bölgenin ilk ve tek biyolojik göleti, Türkiye’nin ilk tuzlu su ısıtmalı açık havuzu, 8 bin 500 metrekare ile Türkiye’nin en büyük wellness ve spa alanı, çocuklara özel spa alanı, 3 bin kişi kapasiteli toplantı salonları ile birçok ayrıcalığı bir arada sunuyor. Bizzat gidip deneyimlemiş olduğum bu otelde özenle düşünülmüş farklı tasarım ve konseptlere sahip yeme-içme alanları, aktivite olarak game arena, bowling, kids club, biyolojik gölet, tenis kortları, basketbol sahası, açık havuz, macera parkları ve aquapark bulunuyor. Kısacası dağ tatilinizi keyifli kılacak tüm özellikler Elite World Sapanca’da!

Adres: Göl Mahallesi Koşuyolu Caddesi No: 47 Sapanca / Sakarya
Tel: 0264 415 10 00

The Green Park Kartepe

The Green Park Kartepe

Muhteşem Samanlı Dağları’nın zirvesinde yer alan, The Green Park Kartepe Resort & SPA, bir tarafta Sapanca Gölü diğer yanda İzmit Körfezi manzarası ile İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıkta bulunuyor. Kış aylarında kayak, snowboard yaz aylarında ise futbol ve adrenalin sporları tutkunları için en cazip adres konumunda olan otel, acemi ve profesyonel kayakçıların faydalanabildiği toplam 17 pisti bulunan kayak merkezine, 2 bin 500 metrekarelik SPA merkezi alanına da sahip bir yer. Dağ tatilinizin en gözde adresi…

Adres: Emekevler, Kartepe Cd. No: 222, 41000 Kartepe/Kocaeli
Tel: 0 262 315 47 00

#TGilekeşfet önerisi: Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen 10 kayak merkezi yazım için tıklayın.

Karinna Hotel Convention Center & SPA

Karinna Hotel Uludağ

“Hiç işe gidesim yok… Ne kadar da gri her yer… Kaçmak lazım buralardan” diye kaç kere düşündünüz? Yoğun iş stresi her tarafınızı kaplamış… Peki, kuş cıvıltıları ile uyanmak, güne mis gibi bir hava ile başlamak kim istemez ki? Hele ki bir de trafik ve stres yoksa… Biz de size böyle bir yer var desek? Uludağ’ın zirvesinde konumlanan Karinna Hotel Convention Center & SPA, tüm bunları kapsayan bir Uludağ keyfini sadece kış aylarında değil dört mevsim misafirlerine yaşatmasıyla dikkat çekiyor. İki king suit, üç senior Suit, üç family suit, 14 junior suit, iki handicap odası ve bir kişiden dört kişiye kadar konaklama imkanı sağlayan 227 standart odasının bulunduğu 10 katlı otelin her cephesi farklı bir manzaraya sahip.

Ayrıca bir dağ otelinden fazlasını sunan Karinna Hotel kışın kayak sporu tutkunlarına; yazın da trekking yapmak, buzul göllerini seyrederek zirveye doğru yürümek, Uludağ’ın endemik çiçekleri, doğal hayatı, su kaynakları, ormanları ve temiz havasını yaşamak isteyenlere en iyi hizmeti veriyor. 1000 kişi kapasiteli restoranındaki sabah, öğle ve akşam yemekleri için sunulan birbirinden lezzetli ikramları bu temiz dağ havasında insanın iştahını açmaya yetiyor da artıyor.

Otelde konaklamanızın yanı sıra Karinna Hotel’in üstün hizmet anlayışıyla işletilen Uludağ Oteller Bölgesi’ne 700 metre uzaklıktaki Çobankaya mevkiinde çam ormanının içerisinde yer alan 21 orman köşkünde de güzel bir doğa ve dağ tatilinin kapısını arayabilirsiniz.

Adres: İkinci Gelişim Bölgesi Uludağ – Bursa
Tel: 0 224 285 23 60

Bof Hotels Uludağ Ski & Convention Resort

Bof Hotels Uludağ Ski & Convention Resort

Kış mevsiminin beyaz cenneti Uludağ’da şık dekorasyonu, konfor ve lüksü buluşturan mimarisi ile misafirlerine aile sıcaklığında hizmet veren Bof Hotels Uludağ Ski & Convention Resort; renkli dekorasyonu, çok amaçlı salonları, sağlık kulübü, geniş aktivite imkanları (kar partisi, çocuk kulübü eğlenceleri, şömine bar canlı müzik, Türk geceleri vb.) ile birçok fırsatı içerisinde barındırıyor. QM Awards 2018 Ödüllerinde Türkiye’nin En İyi Kayak Otelleri ödülünün sahibi olan Bof Uludağ, Standart 2-3-4 kişilik, Junior Suite, Family Suite, Prisidential Suite odaları ile sizi bekliyor.

Adres: Uludağ Oteller Bölge 2. Gelişim Kirazlı Mah. Bof Hotels Uludağ Ski Convention Resort Oteli No: 6/ 1 Osmangazi /BURSA
Tel: 0 224 800 00 00

Le Chalet Uludağ

Grand Yazıcı Hotels bünyesinde yer alan Le Chalet Uludağ Hotel, sektördeki tecrübesini ve kalitesini 40 yıldır koruyarak 18 odası ile misafirlerinin kayak keyfinin tadına varması, eğlenip, dinlenmesi, bembeyaz bir masal dünyasında romantik anlar yaşayabilmesi için kaliteli hizmet anlayışını sunmaya devam ediyor. Hafta sonlarında yapılan özel organizasyonlar, konserler ve etkinliklerin ev sahipliğini yapan tesis önemli sanatçıları ve DJ’leri de ağırlıyor. Hem doğayla baş başa, dinlendirici bir tatil hayal edenler hem de eğlenceli aktivitelerle tatili bir festivale dönüştürmek isteyenler için Le Chalet en doğru adres.

Adres: Bursa – Uludağ-1. Bölge
Tel: 0 224 285 23 40 (pbx)

#TGilekeşfet önerisi: Ellerinizin doğaya değeceği 10 ekolojik otel ve yaşam çiftliği yazım için tıklayın.

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort

Lüks butik dağ oteli konseptiyle 2011 yılından bu yana hizmet veren Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort kış tatilinizi çok özel kılacak. Türkiye’nin en popüler kayak merkezi Kartalkaya’da yer alan otel, özellikle kayak ve snowboard tutkunlarına da en iyi kış tatili rüyası sunuyor. Superior ve deluxe oda juniour, deluxe, grand ve king suite, palazzo luxury chalets konaklama seçenekleri, öte yandan 1.5 milyon metrekareye sahip pist alanı, Türkiye’de ilk kez kullanılan Leitner markalı önden korumalı lifti, farklı zorluk derecelerinde 11 pisti ve toplamda 7 lifti ile Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, misafirlerine direkt olarak telesiyejlere ulaşım imkanı veren mimarisiyle de çok farklı.

Adres: Kartalkaya Mevkii / Bolu
Tel: 0374 234 51 00

#TGilekeşfet önerisi: İstanbul’da Spa & Wellness hizmeti en iyi 10 butik otel yazım için tıklayın.

Abant Kartal Yuvası Otel

Abant Kartal Yuvası Otel

Tabiatın kalbinde konuklarını yeryüzündeki cennetle buluşturan Abant Kartal Yuvası Otel, kuş sesleri, toprak kokusu, derenin yumuşak sesi ve çok daha fazlasıyla her saniye eşsiz bir deneyim yaşamak isteyenleri bekliyor. Doğal ahşap bir dekorasyona sahip olan otel 5 bin metrekare alan üzerine kurulu olmasının yanı sıra 47 oda (24 adet şömineli), 120 yatak kapasite, bir adet 90 kişilik a la carte şömineli alkollü restoran, bir adet 70 kişilik açık büfe şömineli kahvaltı salonu, bir adet 110 kişilik restaurant-bar ve bir adet 200 kişilik teras restoranı içinde barındırıyor. Hadi bu kış kent yaşantısına küçük bir veda edin ve sevdiğinizle baş başa Kartal Yuvası Otel’de kendinizi ödüllendirin.

Adres: Dereceören Köyü Mevkii Abant Yolu Üzeri 11.Km 14030 BOLU
Tel: 0374 237 11 50 – 0546 237 11 50

Uludağ Orman Köşkleri

Uludağ Orman Köşkleri

Kış turizminin lider merkezi Uludağ’da Sarıalan bölgesinde yer alan ahşap köşkler, misafirleri için unutulmayacak bir doğa tatilinin kapısını aralıyor. Uludağ’ın yeşilin her tonunu bulunduran ağaçlarla kaplı ormanlarının tertemiz havasını solumak ve çevrede kayak ve bisiklet gibi çeşitli etkinliklerin keyfini çıkarmak isteyenler için ideal bir tesis olan Uludağ Orman Köşkleri, Uludağ Milli Parkı’na 12 km uzaklıkta bulunuyor. Ahşap evlerin havasında muhteşem bir dağ tatili deneyimine var mısınız?

Adres: Sarıalan Mevkii Uludağ / BURSA
Tel: 0553 696 00 16 – 0553 696 03 16

Sekoya Dağ Evi

Sekoya Dağ Evi

İstanbul’un hemen yanı başında yer alan Yalova’nın termal tesisleri ve devre mülkleriyle öne çıkan bölgesi Armutlu’da, doğanın kucağında misafirlerine kapılarını açan Sekoya Dağ Evi, iki yatak odası olan ve sekiz kişinin rahatlıkla konaklama yapabileceği bir ortam sunuyor. Gün içerisinde Taz tepesi manzaralı bu yerde gezintiye çıkarak evin yakınındaki gölü ve şelaleyi keşfedebilirsiniz.

Adres: Selimiye/Yalova
Tel: 0542 308 86 00