Yetenek Vizesi başvuruları 20 Şubat’ta başlıyor

TÜRSAB enformasyon memurluğu sınavı Nisan ayında online yapılacak
TÜRSAB enformasyon memurluğu sınavı Nisan ayında online yapılacak

Last Updated on 27 Ocak 2020 by Yaşar Çelik

İngiltere’de bilim insanları ve akademisyenlere yönelik yeni bir oturum ve çalışma iznini kapsayan Küresel Yetenek Vizesi uygulaması için başvurular 20 Şubat’ta başlayacak.

İçişleri Bakanlığı yerine İngiltere Araştırma ve İnovasyon Ajansı tarafından verilecek olan yeni vizelerin böylece daha hızlı bir şekilde çıkarılacağı öngörülüyor. Küresel Yetenek Vizesi’nin yıllık kaç kişiye verileceği konusunda bir üst sınır bulunmuyor.

Belirlenen alanlarda çalışması ve İngiltere’nin de tanıdığı bir kurumdan referans alması gereken başvuru sahipleri için şu anki yetenek vizesi uygulamasında referans veren kurumlar ve alanlar şöyle:

Royal Society: Bilim ve Tıp
Royal Academy of Engineering: Mühendislik
British Academy: Sosyal bilimler
Tech Nation: Dijital teknoloji
Arts Council England: Sanat, kültür, mimari, film, TV ve moda.

Uygulamayla ilgili konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson bu vizeyle İngiltere’nin “dünyanın en yetenekli beyinlerine açık olduğunu” vurgulayacaklarını, Royal Academy of Engineering (Kraliyet Mühendislik Akademisi) Başkanı Sir Jim McDonald ise yeni vizeye başvuruların memurlar tarafından değil bilim insanları tarafından incelenecek olmasının olumlu bir adım olduğunu söyledi.

KAYNAK: T24