Taksicilerle turizm şoförleri arasındaki gerginlik sokağa taştı

Turizm acentası şoförünün iddiasına göre, Esenyurt'ta taksiciler tarafından önü kesilerek darp edildi.

Last Updated on 30 Ocak 2020 by Sahra Gülal

Esenyurt Akkoza önünde taksiciler tarafından saldırıya uğradığını dile getiren TÜRSAB belgeli acenta şoförü, arkadaşlarından yardım istedi.

27 Ocak’ta Başakşehir’den aldığı müşterisini Sapanca’ya götürmek üzere yola çıkan bir turizm şirketine ait aracın önü kısa bir süre sonra taksiciler tarafından kesilmiş ve evrak kontrolü yapılmıştı. Haberi okumak için tıklayın: Taksicilerden akıl almaz denetleme: yol kesip…

28 Ocak günü akşam saatlerinde turizm acentaları şoförlerine ait WhatsApp gruplarına atılan bir ses kaydında; Esenyurt Akkoza önünde taksiciler tarafından saldırıya uğradığını dile getiren TÜRSAB belgeli acenta şoförü, gruptaki arkadaşlarından yardım istedi.

TÜRSAB BELGELİ ARACIN ÖNÜ KESİLDİ ŞOFÖR DARP EDİLDİ

Turizm acentası şoförünün iddiasına göre, Esenyurt’ta taksiciler tarafından önü kesilerek darp edildi. Turizm acentası şoförü darp raporu alarak Esenkent Gazi Turgut Aslan Polis Merkezi’ne geldi. Şoför, burada kendisini darp eden şahıslardan şikayetçi olmak istedi. Arkadaşlarına destek olmak isteyen diğer turizm acentası şoförleri de polis merkezine geldi.

Esenkent Gazi Turgut Aslan Polis Merkezi

TURİZMCİLER DARP EDİLEN MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

Bu sırada duruma tepki gösteren bir grup taksici polis merkezinin önüne geldi. Taksiciler ve turizm acentalarının şoförleri arasında tartışma çıktı. Tartışma çok kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraflar tekme tokat birbirine girdi. Polis ekipleri defalarca havaya uyarı ateşi açarak kalabalık grubu dağıtmaya çalıştı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kavga sona erdi.

SÜLEYMAN YAŞAR KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yapan Meili Turizm sahibi Süleyman Yaşar; “Taksicilerin Turizm şoförüne saldırması sonucu ortalık ayağa kalktı, taksicilerin yol çevirmesi kontrol yapması, turizm araçlarına UBER yaftası vurup saldırması ve maalesef devletimizin bu sorunu çözememesi, taksicilerle turizmcilerin karşı karşıya gelmesine sebep olmuştur. Bu çözümsüzlük devam eder ise Korkarım ki daha vahim olaylar olacak, ülkemize ve turizme büyük darbe vurulacaktır” dedi.

Hakan Ural da turizm şoförlerine destek verdi