“Turizm yatırımlarını taçlandıran otel yöneticileridir”

TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu

Last Updated on 31 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, Türkiye’deki turizm yatırımlarının sayısının son dönemlerde oldukça arttığını söyleyerek, “Türkiye’de yapılan otel yatırımlarının yüzde 96’sı tutmuştur. Bunun sebebi vizyon sahibi, donanımlı Türk otel yöneticileridir. Türkiye Cumhuriyeti turizm değerlerinin yaratıcısı otel yöneticileridir” dedi.

Türkiye’deki 8 bölge yürütme kurulu, yurt dışındaki 17 temsilcilik, üyeler, akademisyenler, sektör duayenleri ve turizm basınının katılımıyla gerçekleşen, Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD’un 3. Yıl gala yemeği Hilton Garden Inn Beylikdüzü Hotel’de düzenlendi.

Galada açılış konuşmasını yapan Hilton Garden Inn Hotel Genel Müdürü ve TUROYD Başkan Yardımcısı Ertuğrul Uzak, Elazığ depreminde hayatını kaybedenler adına katılımcıları bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Geceye katılan duayen turizmci Hüseyin Baraner’e plaket takdim edildi.

“TUROYD Türkiye sınırlarının ötesine geçti”

Birlik ve beraberlik mesajı verilen gecede söz alan TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, Türk turizmini daha iyi seviyeler taşımak için çalışmalarının devam ettiğini, her geçen gün TUROYD ailesinin sayısının arttığını belirterek sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Asıl yıldız oteli yöneten yöneticidir”

“Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar devasa bilgi, Türk yatırımcısına bu kadar cömertçe ve iyi niyetler sunulmamıştır. Kendi zor şartlarda kazandıkları bilgileri gönülden sunmaları başka hiçbir ülkede bugüne kadar yaşanmamıştır. Türkiye’de yapılan otel yatırımlarının yüzde 96’sı tutmuştur. Bunun sebebi vizyon sahibi, donanımlı Türk otel yöneticileridir. Türkiye Cumhuriyeti turizm değerlerinin yaratıcısı otel yöneticileridir. Bu iş bir meslektir ve bu mesleğe saygı gösterilmelidir. Sizler olmasaydınız turizm de elde edilen gelir rakamlarını kimse zikredemezdi” dedi.