Ayvalık’ta tabiat parkı içinde kalan alanlar ihaleye çıktı

Last Updated on 7 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Ayvalık Tabiat Parkı içinde kalan alanlarda “günübirlik kullanım tesisleri” yapılabilmesi için 11 Şubat 2019 günü ihale düzenlenecek.

Arasında 23 ada ve bakir koyların da bulunduğu Ayvalık Tabiat Parkı ranta açılıyor. Ayvalıklılar, tabiat parkının yoğun yapılaşmaya açılmasından endişe duyuyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin Sözcü Gazetesi’nden Gökmen Ulu’ya yaptığı açıklamada, “Tabiat Parkı içinde sekiz tane günübirlik kullanım alanı belirlenmiş. Öncelikle buraların halkın olduğunu hatırlatmak ve halka açık kalmasını istiyoruz. İhale yaptıklarında buralara kimlerin geleceği belli değil. Halkın giriş-çıkışı sınırlandırılmış veya ücretli olacak” dedi.

Ergin, söz konusu alanlara kamp, büfe, kafe gibi tesislerin açılması ile sınırlı kalınmayacağı, yapılaşmaya açılacağı endişesini de dile getirdi. Ergin, “Bu yol açıldıktan sonra daha büyük ve yoğun yapılaşmaların oluşmasından endişe ediyoruz” diye konuştu.

“TABİAT PARKINI RANTA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

2004 yılında Ayvalık Adaları Tabiat Parkı planı yapıldığını vurgulayan Ergin, “2009’da, ben Küçükköy Belde Belediye Başkanı iken de bu girişimleri dava konusu yapmıştım. Hukuk mücadelesi ile bozdurmuştuk. Şimdi yine planlar üzerinde oyun oynanmak istendiğini düşünüyorum” dedi.

Ergin, ihalenin iptal edilmesini ve Tabiat Parkı’nın doğal hali ile kalmasını istedi. Aksi bir durumda, yasal platformda her türlü mücadele kararlılığını sergileyeceklerini belirten Ergin, Ayvalık Adaları’nı ve Tabiat Parkı’nı ranta teslim etmeyeceklerini söyledi.

“KIYILARIMIZ RANTIN DEĞİL, HALKIN ORTAK MALIDIR”

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun da “Bu ihale sonucunda inşa edilecek tesislerin yoğunluğu ve ne yapılacağına dair şartnamede belirsizlik var. Bakanlık Ayvalık halkına bilgi vermedi. İki, üç katlı yapılaşmalara açılmasından endişe duyuyoruz” dedi.

HALK PROTESTO MİTİNGİ YAPACAK

Ayvalık halkı, ihalenin iptali için imza kampanyası başlattı. Ayvalıklılar ayrıca yarın (8 Şubat 2020) saat 13:00’te protesto mitingi gerçekleştirecek.

Sözcü Gazetesi’nden Gökmen Ulu’nun haberinin tamamını okumak için tıklayınız.