Balkanların güçlü DMC markası PCSTUR gözünü Londra’ya dikti

PCS Tur Genel Müdürü Cemal Benli
PCSTUR Genel Müdürü Cemal Benli

Last Updated on 26 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Röportaj: Yaşar Çelik / Yayına hazırlayan: Cem Bişkin


Destinasyon yönetimi firmalarından PCSTUR, yurt dışı yapılanmasına ağırlık verdi. PCSTUR, İngiltere operasyonlarını daha etkin ve daha hızlı bir şekilde yürütmek için Londra ofisini hizmete açtı.

Kısa bir süre öncesinde Londra ofisini hizmete açan PCSTUR’un Genel Müdürü Cemal Benli, PCSTUR’un İngiltere pazarında yürüttüğü faaliyetler ve Londra ofisinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

UZAKDOĞU VE HİNDİSTAN’DAN INCOMING OPERASYONLARI

2019 yılında PCSTUR olarak büyüme planlarını revize edip; yeni hedefler belirlediklerini belirten Cemal Benli; “büyüme planlarımız ve hedeflerimiz doğrultusunda İstanbul, Belgrad ve Ohrid ofislerimizin ardından Londra’da da bir incoming ofisi açtık. PCSTUR’un Londra’daki ofisi sadece Türkiye pazarına yönelik çalışmalar yürütmüyor. Bu ofisimizin çalışmaları kapsamında Uzakdoğu, Afrika ülkeleri ve Hindistan’dan İngiltere’ye incoming operasyonlar yürütüyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALAR SADECE TÜRKİYE PAZARIYLA SINIRLI DEĞİL”

PCSTUR Londra Ofisi’nde iki personelle çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Cemal Benli; “Londra’ya son dönemde Uzakdoğu, Hindistan ve Afrika ülkelerinden yoğun talep olduğunu, PCSTUR olarak hedeflerinin sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından Londra’ya turist çekmeyi hedeflediklerini” söyledi.

PCSTUR Londra Ofisi Müdürü Tarkan Bilgin ve PCSTUR Genel Müdürü Cemal Benli

HEDEF 5 BİN PAX

London Tourism Association ve British Airways ile gerçekleştirdikleri anlaşmalar kapsamında acentalara özel fiyatlardan hizmet sunduklarına dikkat çeken Cemal Benli; şu açıklamalarda bulundu:

“Londra ofisimizin açılmasının ardından geride bıraktığımız 3 – 4 aylık dönem içerisinde Londra operasyonlarımız için yaklaşık 400 – 500 pax’a ulaştık. Bu da yılda 1600 – 1800 pax seviyesine denk geliyor. Bu sadece Türkiye pazarından Londra’ya gönderdiğimiz turist sayısı; hedefimiz dünyanın dört bir yanından 5 bin pax seviyesine ulaşmak. 2020 yılında da bunun için adımlarımızı atıyoruz. Uzakdoğu, Hindistan ve Afrika ülkelerinde fuarlara katılıp görüşmelerde bulunuyoruz.”

HABER ÖNERİLERİMİZ

PCSTUR: Incentive turizmi yükseliyor, rekabet büyük!

Cemal Benli’den 2019’un yeni tur rotaları